Ove namirnice izazivaju teške bolesti
Možete sebe nekad častiti njima, ali da vam to ne pređe u naviku.
Striktno primenjujete zdrav režim ishrane, ali ponekad vam se desi da pokleknete pred jakim i masnim obrokom, što bi bilo štetno činiti češće. Nudimo vam namirnice koje bi trebalo stalno da izbegavate, jer izazivaju ozbiljne bolesti.
Jedna limenka gaziranog pića sadrži oko 40 grama šećera, a sve što sadrži više od 8 grama smatra se preteranim. Veštački zaslađivači koji se mogu pronaći u ovim napicima dobrinose razvoju gojaznosti i dijabetesa.
Industrijski obrađenim uljima se dodaju razni mirisi kako bi bila jestiva. Brzo oksidiraju, što uzrokuje stvaranje mnogih slobodnih radikala. Nutricionisti objašnjavaju da su oni puni omega 6 masnih kiselina, što uzrokuje dalju neravnotežu omega masnih kiselina u telu. Kao zdravu alternativu nude ona ulja koja su bogara omega 3 masnim i nezasićenim kiselinama, poput kokosovog, maslinovog i ulja od avokada.
Evo u kojim namirnicama još možemo naći omega 3 masne kiseline.
Mesne prerađevine su pune natrijum nitrata, koji se koristi kao pojačivač ukusa i boja i kao konzervans. Prilikom konzumiranja te hemikalije prouzrokuju rak, a najčešće rizične mesne prerađevine su salame, kobasice, šunke i slanina.
Kokice za mikrotalasnu rernu su pune sintetičkih sastojaka koje se, kad se zagreju u pećnici, automatski šire u same kokice. One povećavaju rizik od slabljenja imuniteta, štitne žlezde I neplodnosti.
Pročitajte i:
- VEŽBATE STALNO, ALI NEMA REZULTATA: Zašto nikako ne mogu izgraditi mišiće?
- LEGLO ZARAZA: Ove delove tela NIKAKO ne smete DIRATI RUKAMA
- STOP NEPRIJATNOM MIRISU: Bacite dezodoranse, ovo će vas spasiti od ZNOJENJA
- NE TROŠITE VREME ZA DŽABE: Popodnevna dremka je neophodna vašem organizmu, a evo i zašto
- NIKAD KALORIČNIJE, A NIKAD EFIKASNIJE U MRŠAVLJENJU: Ova smesa ubrzava metabolizam i jača imunitet