RETKA BOLEST: Krompirići mogu da opiju isto kao i 7 čaša viskija
Šta se dešava sa vašim telom kada unesete previše ugljenih hidrata.
Mladi Amerikanac Nik Hes se konstantno pravdao kako ne konzumira alkohol, ali se uprkos tome nalazio u pijanom stanju svaki put kada je jeo pržene krompire. Prošavši razna ispitivanja, lekari su ustanovili da boluje od retke bolesti, tzv. sindroma samopijanstva, prenosi BBC.
- Istina je da se uvek osećam čudno posle pomfrita. Postajem nespretan, ponekad vulgaran i desi mi se da mi je sutradan muka i da me boli glava, kao od mamurluka. Ustanovili su mi da u to stanje zapadam svaki put kada jedem hranu bogatu ugljenim hidratima.
Lekar Anup Konodija je objasnio da u svakom želucu postoji određena količina kvasca, zbog čega se u kontaktu sa ugljenim hidratima pretvara u alkohol. Napominje da takvu količinu kvasca kao što je video u Hensovom želucu nikada do sada nije video.
Pročitajte i:
- "UBICA OD POLA TONE": Imala je 450 kg, a pogledajte kakva tragedija ju je navela da smrša
- RECITE ZBOGOM SALU NA STOMAKU: Za 3 dana 5 kg manje!
- Jedete noću? Ovo je spisak hrane koju nikako ne treba jesti kad se smrkne
- MAJA VOLK: Ljudi više brinu šta im jede kućni ljubimac, a u sebe ubacuju đubre
- Cupkanje nogom, igranje pramenom kose, čitanje… Evo šta čine vašem telu