SLATKA ŠUMA JE TO: Na ovom kolaču bi vam i veverice pozavidele!
03.02.2015.
16:08
Komentari (0)
Zamešajte šumsko voće i lešnike – to je proverena formula za uspešan desert.
Potrebno:
- 300g mešanog šumskog voća, zamrznutog
- 1 ½ supena kašika limunovog soka
- 2 ½ supene kašike smeđeg šećera
- 60g pečenih lešnika
- 2 ½ supene kašike brašna
- 20g hladnog putera
- 20g ovsenih pahuljica
Priprema:
Da li ste već probali krambl sa jagodama i jabukama?
Zamrznuto voće, limunov sok, pahuljice i polovinu količine šećera i lešnika dobro promešati. Dobijenu smesu razdeliti u četiri vatrostalne posude koje su prethodno podmazane. Preostali šećer, seckane lešnike (preostala polovina količine) brašno i puter seckan na listiće zamesiti, dok se ne dobiju mrvice testa. Njih rasporediti preko voća. Šolje stavite u prethodno ugrejanu rernu, na 220° i peći 20-25 minuta – dok desert ne dobije zlanu boju. Krambl služiti sa sladoledom ili šlagom.