СЛАТКА ШУМА ЈЕ ТО: На овом колачу би вам и веверице позавиделе!
03.02.2015.
16:08
Коментари (0)
Замешајте шумско воће и лешнике – то је проверена формула за успешан десерт.
Потребно:
- 300г мешаног шумског воћа, замрзнутог
- 1 ½ супена кашика лимуновог сока
- 2 ½ супене кашике смеђег шећера
- 60г печених лешника
- 2 ½ супене кашике брашна
- 20г хладног путера
- 20г овсених пахуљица
Припрема:
Да ли сте већ пробали крамбл са јагодама и јабукама?
Замрзнуто воће, лимунов сок, пахуљице и половину количине шећера и лешника добро промешати. Добијену смесу разделити у четири ватросталне посуде које су претходно подмазане. Преостали шећер, сецкане лешнике (преостала половина количине) брашно и путер сецкан на листиће замесити, док се не добију мрвице теста. Њих распоредити преко воћа. Шоље ставите у претходно угрејану рерну, на 220° и пећи 20-25 минута – док десерт не добије злану боју. Крамбл служити са сладоледом или шлагом.