Šta je bolje od barenog karfiola? Karfiol sa slaninom i šunkom!
17.11.2014.
18:11
Komentari (0)
A još i kad bi moglo bez karfiola, pa samo šunka i slaninica! No, moramo nekad i zdravo da se hranimo...
Potrebno:
- 1 glavica karfiola
- 2 jajeta
- 1 šoljica mleka
- 200g šunke
- 100g slanine
- 1 šoljica pavlake za kuvanje
- 1 šoljica prezli
- 200g kačkavalja
- puter
- so
Priprema:
Probajte i Imam Bajildi!
Karfiol obariti u posoljenoj vodi i mleku. Ocediti ga i iseći. Sitno seckanu slaninu propržiti i ostaviti da se malo prohladi. Sud podmazati puterom, naslagati karfiol, pa ga pokriti sitno seckanom šunkom i prženom slaninom. Umutiti pavlaku i jaja pa zaliti karfiol, a potom posuti prezle preko. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici 30-ak minuta. Pred kraj pečenja narendati kačkavalj odozgo i vratiti u rernu da se zatopi.