Шта је боље од бареног карфиола? Карфиол са сланином и шунком!
17.11.2014.
18:11
Коментари (0)
А још и кад би могло без карфиола, па само шунка и сланиница! Но, морамо некад и здраво да се хранимо...
Потребно:
- 1 главица карфиола
- 2 јајета
- 1 шољица млека
- 200г шунке
- 100г сланине
- 1 шољица павлаке за кување
- 1 шољица презли
- 200г качкаваља
- путер
- со
Припрема:
Пробајте и Имам Бајилди!
Карфиол обарити у посољеној води и млеку. Оцедити га и исећи. Ситно сецкану сланину пропржити и оставити да се мало прохлади. Суд подмазати путером, наслагати карфиол, па га покрити ситно сецканом шунком и прженом сланином. Умутити павлаку и јаја па залити карфиол, а потом посути презле преко. Пећи у претходно загрејаној пећници 30-ак минута. Пред крај печења нарендати качкаваљ одозго и вратити у рерну да се затопи.