U čemu kuvate? Pripazite se, jer ovo posuđe trajno šteti vašem zdravlju!
Ako zavirite u trpeze većine domaćinstava, uvidećete da su mnogi izloženi bolestima poput neplodnosti, dijabetesa, raka i Alchajmera.
U kuhinji se skriva mnogo opasnosti kojih nismo svesni, a posuđe je jedno od njih. Ako još uvek spremate hranu u plastičnim i aluminijumskim posudama, vreme je da promenite tu naviku, jer ćete se tako sačuvati od otrova. Pored toga, tiganji sa nelepljivim premazima takođe spadaju u posuđe koje je ne bi trebalo da koristite.
Nabrajamo vam nekoliko proizvoda koji u hranu otpuštaju različite štetne materije.
Plastika sadrži bisfenol A (BPA) koji izaziva mnoge bolesti, poput neplodnosti, rak, dijabetes, gojaznosti kao i oboljenja srca. Bisefenola bi posebno trebalo da se klone trudnice.
Ako su vam baš neophodne plastične posude, možete kupiti samo onu BPA-free plastiku sa recikliranim kodovima 1,2 ili 5, prenosi portal cafe.ba.
Klonite se i aluminijuma, jer izaziva demenciju, Parkinsonovu bolest i autizam, dok nelepljivi premazi mogu biti izvor brojnih karcinogena.
Kako biste izbegli sve vrste trovanja, najbolje je da koristite drveno, keramičko i stakleno posuđe.
Pročitajte i:
Načini za rešavanje neprijatnog zadaha
Drma vas popodnevna dremka: 10 načina da rešite problem bez kafe
Deset stvari zbog kojih ćete se kajati za 10 godina
ONI DANI: Može li ova sprava da bude bolja od tampona i uložaka? (FOTO)
BOLEST SVETSKIH RAZMERA: Šta ako nam "prenesu" kondilome?