У чему кувате? Припазите се, јер ово посуђе трајно штети вашем здрављу!
Ако завирите у трпезе већине домаћинстава, увидећете да су многи изложени болестима попут неплодности, дијабетеса, рака и Alchajmera.
У кухињи се скрива много опасности којих нисмо свесни, а посуђе је једно од њих. Ако још увек спремате храну у пластичним и алуминијумским посудама, време је да промените ту навику, јер ћете се тако сачувати од отрова. Поред тога, тигањи са нелепљивим премазима такође спадају у посуђе које је не би требало да користите.
Набрајамо вам неколико производа који у храну отпуштају различите штетне материје.
Пластика садржи бисфенол А (БПА) који изазива многе болести, попут неплодности, рак, дијабетес, гојазности као и обољења срца. Бисефенола би посебно требало да се клоне труднице.
Ако су вам баш неопходне пластичне посуде, можете купити само ону БПА-фрее пластику са рециклираним кодовима 1,2 или 5, преноси портал cafe.ba.
Клоните се и алуминијума, јер изазива деменцију, Паркинсонову болест и аутизам, док нелепљиви премази могу бити извор бројних карциногена.
Како бисте избегли све врсте тровања, најбоље је да користите дрвено, керамичко и стаклено посуђе.
Прочитајте и:
Начини за решавање непријатног задаха
Дрма вас поподневна дремка: 10 начина да решите проблем без кафе
Десет ствари због којих ћете се кајати за 10 година
ОНИ ДАНИ: Може ли ова справа да буде боља од тампона и уложака? (ФОТО)
БОЛЕСТ СВЕТСКИХ РАЗМЕРА: Шта ако нам "пренесу" кондиломе?