ZABORAVITE NA RERNU: Ova preukusna torta se ne peče!
Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje Milka čokolade.
Potrebno:
- 1 litar mleka
- 10 supenih kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300g mlečne milka čokolade
- 100g bele milka čokolade
- 500ml slatke pavlake
- plazma keks
Priprema:
Da li ste već pravili tortu od kokica?
Oduzmite malo mleka kako biste razmutili pudinge i šećer, a ostatak stavite da provri – pa potom zakuvajte razmućenu masu od šećera i pudinga. Podelite vruću smesu na dva dela i u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se ne otopi i ostavite da se ohladi.
Slatku pavlaku umutite, pa četvrtinu količine stavite u beli, a četvrtinu u crni krem.
Stavite kesu u okruglu šerpu, pa izlijte beli krem, a preko njega ostatak slatke pavlake. Odozgo nanesite tamni fil, ali sve radite polako i obazrivo.
Keks umočite u mleko i poređajte odozgo, preklopite ivice kese pa stavite u frižider na nekoliko sati, a najbolje je da prenoći. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tanjirom za serviranje i okrenite.
Ukoliko želite, tortu možete premazati šlagom ili preliti glazurom od crne čokolade.