Zamrzivač kao inspiracija
Nije zamrzivač samo mesto gde se smesti prase pred Božić. Budite kreativni!
Savetujemo vam da nabavite veliki broj modli za led. Ne, nećemo vam reći da napravite od svog doma kafanu i da servirate viski sa ledom (mada, ni to nije loše).
Modle za led mogu biti od pomoći u brojnim situacijama i mogu vam znatno olakšati snalaženje u kuhinji.
Ako volite čokoladno-voćne deserte, dovoljno je da otopite crnu čokoladu i da je nalijete u modlu tako da "rubrike" budu 2/3 pune. Potom blago utisnite u čokoladu, na primer, jagode. Ostavite u zamrzivaču jedan sat i imaćete prelepu poslasticu.
Jagode ili šumsko voće izmiksujte u blenderu dok ne dobijete finu smesu. Napunite modlu i zaledite na dva sada i te kockice dodajte u smoothie, zarad dodatka ukusa i vitamina.
Sveže začine nalijte maslinovim uljem i zaledite, kako biste uvek imali sveže "zelenilo" za kuvanje.
Sveža jaja ulupajte da se belanca i žumanca sjedine, pa onda razdelite u modlu za led. Držite se toga da jedna kockica bude jedno ili pola jajeta, kako biste se kasnije lakše snalazili. Takođe, ako vam za neke recepte trebaju samo žumanca – preostala belanca zaledite – tako mogu da opstanu godinu dana.
Zaledite obrano mleko i dodajte ukuse po želji – aromu badema, vanile, cimeta... Kockice ubacite u jutarnju hladnu kafu i uživajte u savršenoj srazmeri kafe i mleka.
Limun i limetu iscedite i zaledite kako biste uvek imali zalihe za koktele i kuvanje.