Замрзивач као инспирација
Није замрзивач само место где се смести прасе пред Божић. Будите креативни!
Саветујемо вам да набавите велики број модли за лед. Не, нећемо вам рећи да направите од свог дома кафану и да сервирате виски са ледом (мада, ни то није лоше).
Модле за лед могу бити од помоћи у бројним ситуацијама и могу вам знатно олакшати сналажење у кухињи.
Ако волите чоколадно-воћне десерте, довољно је да отопите црну чоколаду и да је налијете у модлу тако да "рубрике" буду 2/3 пуне. Потом благо утисните у чоколаду, на пример, јагоде. Оставите у замрзивачу један сат и имаћете прелепу посластицу.
Јагоде или шумско воће измиксујте у блендеру док не добијете фину смесу. Напуните модлу и заледите на два сада и те коцкице додајте у smoothie, зарад додатка укуса и витамина.
Свеже зачине налијте маслиновим уљем и заледите, како бисте увек имали свеже "зеленило" за кување.
Свежа јаја улупајте да се беланца и жуманца сједине, па онда разделите у модлу за лед. Држите се тога да једна коцкица буде једно или пола јајета, како бисте се касније лакше сналазили. Такође, ако вам за неке рецепте требају само жуманца – преостала беланца заледите – тако могу да опстану годину дана.
Заледите обрано млеко и додајте укусе по жељи – арому бадема, ваниле, цимета... Коцкице убаците у јутарњу хладну кафу и уживајте у савршеној сразмери кафе и млека.
Лимун и лимету исцедите и заледите како бисте увек имали залихе за коктеле и кување.