Хотелијери смислили нови начин зараде: Први хотел који на овај начин извлачи људима новац
Нова туристичка атракција у Шкотској - вегански хотел у дворцу.
Туристи широм света хрле у Шкотску како би посетили нову туристичку атракцију - вегански хотел "Саорса 1875", који се налази у месту Питлочри. Власница је Сандра Мекларен-Стјуарт, која планира да прошири хотел на још једну локацију.
Смештен у викторијанском дворцу из 19. века, садржи 11 соба опремљених постељином од органског памука и јастуцима и прекривачима без животињских производа, попут свиле. Вегански производи се такође користе и за тоалетне потрепштине и средства за чишћење, док су униформе особља етички настројене. Електрична енергија је чак и на услузи британске компаније за зелену енергију "Ецотрицити", која је вегански сертификована.
Још један италијански град нуди куће за ЕВРО: Постоји САМО ЈЕДАН УСЛОВ (ВИДЕО)
Хоће ли ПОСТ утицати на цену рибе? Шаран и пастрмка НАЈЈЕФТИНИЈИ, а ево колико новца треба да издвојите
У овом хотелу ноћење је само ЈЕДАН ЕВРО, али један услов морате да испуните (ВИДЕО)
- Веганска заједница нас је великодушно прихватила. Око 55 % посетиоца су вегани, а остали су вегетаријанци, флексатеријанци или они који су само знатижељни - додала је Мекларен - Стјуарт и рекла да су хотел посетили туристи из готово целог света.
- Имали смо два циља када смо преузели власништво. Први је био да створимо пријатно место где вегани могу боравити без осећаја непријатности. Други је био да разбијемо стереотипе који окружују веганство – то није живот апстиненције како многи мисле, већ живахан, саосећајан начин живота и средиште невероватних иновација.
Наравно, мени у ресторану "Саорса 1875" такође је 100 одсто биљни.
- Било је неких изазова када нисмо били сигурни да је све што смо користили етички и еколошки прихватљиво. Сву храну набављамо са сопствених фарми и малих газдинстава локалне заједнице - каже МекЛарен-Стјуарт, а преноси CNN.
Оброци који се праве у хотелу надгледа италијански шеф Лука Сорди, који користи састојке од домаћих добављача, а хотел има и своју башту у којој се узгаја домаће поврће. Јела су инспирисана шкотском дивљином.
Најизазовнији део креирања апартмана било је да гости добију потпуно веганско искуство током свог боравка - од тренутка када закораче у предворје до тренутка када се одјаве - каже генерални директор Џејмс Кларк. У том циљу, хотел је чак створио посебан пулт за пријаву користећи биљне материјале.
- Људи постају свеснији утицаја који њихов избор има не само на планету, већ и на животиње. Мислим да ћемо веганство и даље промовисати - каже Мекларен-Стјуарт.