МОЖДА ВАРА АЛИ И КОШТА - Лош изглед хране скупо се плаћа!
У свету се годишње баци 1,3 милијарде тона прехрамбених производа јестивих, али непривлиачних за око потрошача.
У Француској се због лошег изгледа баци 17 милиона тона прехрамбене јестиве, али "ружне" робе, наводи француско удружење потрошача "Гел касе".
На иницијативу овог удружења у француским продавницама су постављене полице за "ружно" воће и поврће које је потпуно исправно за употребу, и које је 30 одсто јефтиније у односу на пробрано поврће и воће, преноси лист Фигаро.
Удружење планира да ову иницијативу прошири и на месаре, пекаре, бакалнице.
Тако би се у продаји на распродаји нашле и премале или предебеле кобасице, шпагете неуобичајеног облика или боје, пецива нестандарног облика, и слично.
Циљ ове иницијативе је да се заустави бацање хране, али и уштеда која иде на руку и потрошачима и произвођачима.
Прочитајте: