НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Пилећи паприкаш
17.04.2015.
10:32
Коментари (0)
У зависности од тога који део пилетине одлучите да спремите, паприкаш ће бити јефтинији или скупљи.
Потребно:
- пилећа ситнеж (или батаци, бело месо…)
- главица црног лука
- шаргарепа
- 3 кромпира
- 1 парадајз
- филет паприке
- брашно, алева паприка
Припрема:
Пробајте и пилеће ражњиће са димљеним сиром и пивом!
Продинстати ситно сецкан лук, па му додати уситњену пилетину. Додати ољуштен парадајз, филет паприке, шаргарепу исецкану на колутове, посолити и додати мало мешавине зачина. Налити водом да огрезне и кувати. Кад месо одмекне додати кромпир сецкан на коцкице. Када је кромпир куван, размутити у мало воде 2 кашичице брашна и 1 кашичицу алеве и то додати у кипући паприкаш. Након пар минута искључити и сервирати.
НАПОМЕНА: Сва јела означена са "Рецепти за 200 динара" могу коштати толико (па и мање) у току сезоне узгоја одређеног поврћа.