NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Pileći paprikaš
17.04.2015.
10:32
Komentari (0)
U zavisnosti od toga koji deo piletine odlučite da spremite, paprikaš će biti jeftiniji ili skuplji.
Potrebno:
- pileća sitnež (ili bataci, belo meso…)
- glavica crnog luka
- šargarepa
- 3 krompira
- 1 paradajz
- filet paprike
- brašno, aleva paprika
Priprema:
Probajte i pileće ražnjiće sa dimljenim sirom i pivom!
Prodinstati sitno seckan luk, pa mu dodati usitnjenu piletinu. Dodati oljušten paradajz, filet paprike, šargarepu iseckanu na kolutove, posoliti i dodati malo mešavine začina. Naliti vodom da ogrezne i kuvati. Kad meso odmekne dodati krompir seckan na kockice. Kada je krompir kuvan, razmutiti u malo vode 2 kašičice brašna i 1 kašičicu aleve i to dodati u kipući paprikaš. Nakon par minuta isključiti i servirati.
NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.