НАЈБОЉЕ ПРАЗНИЧНО ПРЕДЈЕЛО: Направите јестиву шишарку!
Ако су и вама шишарке и четинари симбол зиме и новогодишњих празника, онда је ово прави рецепт за вас. Јестива шишарка на вашој трпези одличан је избор.
Потребно:
- 225г крем сира
- 100г козјег сира – размекшати павлаком или јогуртом
- 3 супене кашике ситно сецканог першуна
- 2 супене кашике ситно сецканог естрагона
- 1 супена кашика ситно сецканог тимијана
- ½ чена белог лука, ситно сецканог
- прстохват бибера и соли
- 3 гранчице свежег рузмарина
- бадеми
- ситно рендан или млевен тврђи качкаваљ
Припрема:
Не пропустите овај рецепт:
ДОМАЋИ УКУС ОРИЈЕНТА: Пилећи батаци у сосу од бадема
Помешајте крем сир, козји сир, першун, естрагон, тимијан, бели лук, со и бибер. Пребаците смесу на тањир за сервирање и формирајте је у благо искошени овални облик какав имају шишарке. Почевши од тањег краја (врха шишарке) ређати бадеме наслоњене један на други како би овај специјалитет што више подсећао на шишарку. Уз други крај шишарке (онај дебљи) ставити рузмарин, како би госте то асоцирало на гране четинара, па и рузмарин и шишарку благо посути качкаваљем – као да је на ваше јело пао снег.