NAJBOLJE PRAZNIČNO PREDJELO: Napravite jestivu šišarku!
Ako su i vama šišarke i četinari simbol zime i novogodišnjih praznika, onda je ovo pravi recept za vas. Jestiva šišarka na vašoj trpezi odličan je izbor.
Potrebno:
- 225g krem sira
- 100g kozjeg sira – razmekšati pavlakom ili jogurtom
- 3 supene kašike sitno seckanog peršuna
- 2 supene kašike sitno seckanog estragona
- 1 supena kašika sitno seckanog timijana
- ½ čena belog luka, sitno seckanog
- prstohvat bibera i soli
- 3 grančice svežeg ruzmarina
- bademi
- sitno rendan ili mleven tvrđi kačkavalj
Priprema:
Ne propustite ovaj recept:
DOMAĆI UKUS ORIJENTA: Pileći bataci u sosu od badema
Pomešajte krem sir, kozji sir, peršun, estragon, timijan, beli luk, so i biber. Prebacite smesu na tanjir za serviranje i formirajte je u blago iskošeni ovalni oblik kakav imaju šišarke. Počevši od tanjeg kraja (vrha šišarke) ređati bademe naslonjene jedan na drugi kako bi ovaj specijalitet što više podsećao na šišarku. Uz drugi kraj šišarke (onaj deblji) staviti ruzmarin, kako bi goste to asociralo na grane četinara, pa i ruzmarin i šišarku blago posuti kačkavaljem – kao da je na vaše jelo pao sneg.