Направите природан зачин и зауставите несаницу, реуму и главобољу
Сачувајте све укусе летњег поврћа за дуги зимски период који предстоји.
Спремање ручка никада не може да прође без непријатних мириса који "преплаве" не само кухињу, већ све просторије вашег дома. Дијадетичари сматрају да би половина намирница била мање непријатнијег мириса ако бисмо их спремали у кухињи, а не куповали готове у супермаркетима. Само оне намирнице које смо сами спремили, имају свој прави аутентични шмек. Сетите се старог бакиног хлеба којег је свако јутро месила. Сложићете се да је то прави мирис хране.
Сачувајте све укусе летњег поврћа за дуге зимске месеце кји су пред нама. Недавно су нутриционисти открили зачин, направљен од намирница које су нам свакодневно у кухињи, али нисмо знали да, њиховим мешањем, добијамо витамински шок који јача имунитет, уклања главобоље, реуматске болове и регулише сан.
А ево шта вам је све потребно:
500 гр шаргарепе
200 гр першуна
200 гр пашканата
100 гр целера
уситњено лишће першуна, целера, селена, квласца И кашичица куркуме
2 уситњене шљиве,
50 гр морске соли
Прво што треба да урадите јесте да стерилишете тегле у које ћете ставити добијену смесу. Поврће нарендајте ручно или уситните миксером ако припремате веће количине и оставите га да се суши 2-3 сата. Затим помешаном поврћу додајте со, шљиве И куркурму. Ту смесу ставите у тегле, па је прекријте танким слојем соли. У случају да нећете одмах да конзуирате добијени зачин, пастеризирајте га на пари 20 – ак минута. Тегле се морају чувати у фрижидеру, саветује часопис Сенса.