ОСВЕЖАВАЈУЋА ЈЕСЕН: Крем од мандарина
03.11.2014.
10:06
Коментари (0)
Мандарине у крем, а коре на радијатор – да мирише кућа!
Потребно:
- 4 листа светлог желатина
- 2 јајета
- 3 супене кашике шећера
- 1/8л белог вина
- 1/8л свеже цеђеног сока од мандарина
- 1/4л слатке павлаке
- 2 чашице вињака
Припрема:
Да ли сте некада јели Имам Бајилди?
Желатин потопити у хладну воду. Жуманца и шећер пенасто умутити. Ставити бело вино и сок од мандарине да провре, па додати жуманцима. Ставити суд са смесом над водену пару и лупати 2 минута ручним миксером. Желатин изгњечити и додати врелом крему, уз стално мешање.
Оставити да се хлади док крем не почне да се згрушњава. Улупати чврсту пену од 2 беланцета и уз лагано мешање додати крему. Павлаку чврсто улупати и додати крему. Додати вињак и крем распоредити у чаше за сервирање.