Паста Алфредо
17.05.2014.
18:08
Коментари (0)
Ово јело измислио је Алфредо ди Лелио у свом ресторану “Алфредо” 1914. године, као варијацију јела “Fettuccine ал burro”.
Потребно:
- 225г пасте (фетућини или шпагете)
- 235мл млека
- 15г брашна
- 225г качкаваља
- 40г ренданог пармезана
- 280г бареног пилећег филеа исецканог на коцкице
- 1 црни лук ситно сецкан
- бели лук у праху
Припрема:
У великом лонцу прокувајте благо усољену воду. Кувајте тесто 8-10 минута или док не буде ал денте; процедите и оставите са стране.
Измиксајте млеко, брашно, качкаваљ, бели лук, црни лук, со, бибер и пармезан – док смеса не постане хомогена.
Пребаците тај сос у тигањ и кувајте га на средњој ватри. Помешајте и пилетину унутра и кувајте док се сос не укува... Сервирати топло преко тестенине.