Пилетина на грчки начин
28.05.2014.
09:54
Коментари (0)
Пилетину сервирајте уз гриловано поврће.
Потребно:
- 4 шницле пилећег филеа – без коже и костију
- шоља маслиновог уља
- сок од једног лимуна
- 2 кафене кашичице белог лука у праху
- 1 кафена кашичица соли
- 1 ½ кафена кашичица бибера
- 1/3 кафене кашичица алеве паприке
Припрема:
Исеците три зареза на пилећим шницлама, како би маринада боље продрла. У малој посуди помешајте маслиново уље, лимунов сок, бели лук, со, бибер и алеву паприку. Сместите пилетину у већи суд и прелијте маринадом. Рукама помешајте тако да месо буде потпуно маринирано.
Покријте и оставите у фрижидеру преко ноћи.
Грилујте пилетину док месо не промени боју.