Поховани лук
01.08.2014.
10:48
Коментари (0)
Такозвани ″Онион рингс″ - укусно, брзо, хрскаво!
Потребно:
- 2 велика лука, сечена на колутове
- 1 шоља брашна 2 супене кашике
- 1 шоља млека
- 1 јаје
- 2 супене кашике уља
- 1 кафена кашичица соли
- уље за пржење
Припрема:
Потопити лук у ледену воду на 1 сат; процедити и поређати на убрусе да се суши.
Умутити брашно, млеко, јаје уље и со, док смеса на буде глатка. Загрејати уље у великом тигању, лук умакати у тесто тако да буде једнако обложен, па пржити док не добије смеђу боју (око 5 минута).
Оцедити од вишка масноће.
Сервирати уз мајонез, као предјело или прилог.