ТАЈНЕ McDonald's-a: Како настају укуси које сви препознајемо
У McDonald's ресторанима постоји више од 50 безбедносних провера говеђег и пилећег меса која се спроводе свакодневно, а како кажу у овој компанији, те провере се често врше по ригорознијим стандардима у односу на оне које постављају регулаторне институције.
Једно од најчешћих питања када је реч о менију ове компаније, јесте да ли храна коју служе садржи ГМО.
''У МцДоналд’с ресторанима у Европи не користе се генетички модификоване сировине у припреми производа које служимо нашим гостима. То се односи и на Србију где се користе искључиво производи и састојци који задовољавају највише европске стандарде квалитета и безбедности, и у складу су са релевантним законима у Републици Србији и Европској Унији'', кажу у овој компанији.
Када је реч о видео снимцима који се могу пронаћи на интернету у којима се тврди да се за спремање McDonald's производа користи ''ружичаста маса'', у овој компанији кажу да они нису истинити и да су сви производи направљени од најквалитетнијих састојака.
Напослетку, веома важно питање је количина соли која се уноси у дечији организам. Количина соли у Happy Меал оброцима МцДоналд`с ресторана у складу је са препорукама Светске здравствене организације и не прелазе препоручену горњу границу дневног уноса соли.
Како настају препознатљиви укуси?
МцДоналд’с тежи одговарајућим процесима прављења хране тако да се задрже сви витамини и минерали, који се природно налазе у храни.
Салата
- Салате садрже различите мешавине детаљно очишћене и опране зелене салате и различитог поврћа, немају конзервансе, у зависности од типа салате, чувају се на одговарајућој температури и на тај начин у потпуности чувају свежину, карактеристичан укус и хранљиву вредност, послужују се, а врсту прелива
Помфрит
- МцДоналд’с светски познати помфрит прави се од посебног кромпира селектираног према квалитету, укусу и величини. Добављачи секу кромпир, припремају га и замрзавају пре допремања у ресторане. Они се потом у ресторанима прже у биљном уљу, тако да их купци добију хрскаве, топле и свеже.
Говедина
- У МцДоналд’с Србија ресторанима користи се само чисто говеђе месо, без додатака, боја и конзерванса, без састојака за раст меса, роштиљ који је у облику пресе, месо се пече са обе стране, а при том се не користи никаква додатна масноћа. На крају се, за карактеристичност неодољивог укуса, на месо додају зачини со и бибер.
- Након што се говеђе месо самеље оно се одмах замрзава, како би се обезбедио квалитет и сачувао препознатљив укус. Такво месо се потом транспортује у затвореним камионима хладњачама.
Уље
- У МцДоналд’с ресторанима за пржење помфрита, пилећег меса и медаљона, рибљих филеа и пита са воћем користи се биљно уље које се сваки дан филтрира и проверава посебним инструментима за испитивање квалитета уља, па се у складу с тим уље редовно мења.