Волите зачињене сиреве? Спремите сами овај специјалитет!
28.11.2014.
10:27
Коментари (0)
Ништа лепше од доброг сира, осим тог истог доброг сира са добрим зачинима.
Потребно:
- 400г фета сира
- 125г сушеног парадајза у уљу
- 4 мале љуте папричице
- 3-4 гране рузмарина
- 1 кафена кашичица коријандера
- 1 супена кашика сушеног оригана
- 1 супена кашика бибера
- уље
Припрема:
Пробајте и котлете са сиром.
Сир исецкати на коцкице величине 2цм. Помешати оригано, коријандер и бибер, па том мешавином зачинити сир. Парадајзе оцедити од уља, па их заједно са сиром, рузмарином и папричицама ставити у теглу са широким отровом. Прелити уљем (сунцокретовим и оним које сте исцедили из парадајза). Затворити теглу и оставити је у фрижидеру седам дана. Маринирану фету служити на собној температури, са маслинама.