ЗЕЛЕНИ ТАЊИР ПУН ЗДРАВЉА: Крем чорба од грашка
Лако, брзо и једноставно – ово је чорбица која ће одушевити све ваше пријатеље.
Потребно:
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа
- 450г грашка
- 300г кромпира
- 200мл павлаке за кување
- маслиново уље
- бујон од поврћа или растворена коцка за супу
- першун, мешавина зачина
Припрема:
А после чорбице - ЦРВЕНО МЕСО ИЗ БЕЛЕ РУСИЈЕ: Телетина у белоруском сосу
Лук ситно исецкати, па динстати на маслиновом уљу док не добије жуткасту боју. Додати коцкице шаргарепе и динстати неколико минута док не омекша. Кромпир исећи на коцкице, па заједно са замрзнутим грашком додати поврћу. Налити бујоном или раствореном коцком да добро прекрије поврће (~800мл). Додати со, бибер и ситно сецкан першун.
Оставити чорбу да се кува док поврће скроз не омекша (отприлике пола сата), па склонити са шпорета и миксати штапним миксером. Ако чорба буде исувише густа, долити још бујона.
Вратити на ринглу, додати павлаку за кување, промешати и пустити на кратко да проври. Послужити украшено першуном и павлаком за кување.