Како ГОВОРИ СТОМАК? Победница НАЈУКУСНИЈЕГ такмичења открива тајне! (ФОТО + РЕЦЕПТ)
Пробајте Мирелин рецепт, верујемо да лепшег лососа нисте јели!
Мирела Хам, Апатинка која тренутно живи и ради у Београду, била је победница на такмичењу у припремању јела "24 kitchen Сербиа", на престижном европском кулинарском каналу. Конкуренција је била велика, али Мирелина "Сечуанска пилетина са тандори преливом" одушевила је врсне познаваоце кулинарства.
- Љубав према кулинарству сам наследила од покојног оца који је, иако није био професионални кувар, припремао изврсна јела. Рођена сам у Апатину, али живим у Београду већ 5 година. Стигавши у престоницу, уписала сам и на крају завршила школу за кулинарског техничара. Таленат и смисао, по мом скромном мишљењу, имам, а знање и искуство сам стекла радећи у неколико познатијих ресторана у Београду - прича за портал SrbijaDanas.com Мирела Хам.
Као победница "24 kitchen Сербиа", гостовала је код Ненада Вељковића, кувара који има своју емисију. Мирела каже да јој се тиме испунила једна од највећих жеља.
- Била сам одушевљена! Ненад је феноменалан момак! Као његов гост припремала сам јело, а он ми је помагао. И он и цела екипа су били сјајни, и иза и испред камера. Гостујући у његовој емисији, стекла сам невероватно искуство и ово ће ми сигурно бити подстрек за нека будућа такмичења - поносна је Мирела.
Осим тога, Мирела је победила и на такмичењу за "Нај палачинку" коју је организовала компанија Делимано Србија.
- Видела сам прилику да се окушам и у овоме. Хтела сам да направим нешто неуобичајено, несвакидашње. Моје мрежасте палачинке са циметом, авокадом, крем сиром и мешаним поврћем, преливеним сосом од острига су гласовима љубитеља палачинки доспеле на прво место. Хвала свима који су учествовали и надам се да им се свиђа рецепт.
Ни то није све, Мирелу су недавно посетили новинари Прве телевизије, који су желели да направе прилог са њом.
- Постајем полако популарна - скромна је Мирела.
- Имам на Фејсбуку своју страницу Говор стомака, на коју постављам рецепте, слике и видео снимке својих јела. Након такмичења и емисија, лајкови и захтеви за пријатељство су се приметно повећали. Драго ми је што постоје људи којима се допада оно што радим, а то ми је и обавеза и задовољство да наставим даље."
Мирела за читаоце нашег портала има нови рецепт - Лосос у умаку од спанаћа.
Потребно:
- маслиново уље
- 2 филета лососа
- суви врат
- сремуш
- бели лук
- црвена паприка
- црвени лук
- чичока
- спанаћ
- павлака
- лимун
Припрема:
На загрејано маслиново уље, ставити филете лососа (на страну коже) да се пече највише 10 минута. Када корица постане хрскава окренути на другу страну и, после 7-8 минута, већ је фино печена. Посебно испећи неколико слојева сувог врата, извадити га и у ту масноћу ставити сремуш, бели лук, свежу црвену паприку, црвени лук, рендану чичоку и бланширани сецкани спанаћ, гриловати то на кратко и затим у поврће додати неутралну павлаку. Посолити, побиберити, додати босиљак и када се павлака укува, сос је готов. Сервирати филете лососа на тањир, исцедити лимунов сок, преко њега прелити сос и додати остатак поврћа на који стављамо уврнути суви врат. На крају нарендати лимунову кору. Пријатно!