Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

УБИЈЕНА ДАНКА ИЛИЋ

И ДАЉЕ СЕ ТРАЖИ ТЕЛО ДЕВОЈЧИЦЕ: Преминуо брат осумњиченог за убиство Данке Илић, отац у ПРИТВОРУ сазнао за смрт (ФОТО/ВИДЕО)

07.04.2024. 08:00
Пише:
Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/Приватна архива

Два мушкарца из села из околине Бора осумњичена су да су убили девојчицу Данку Илић (2) у уторак 26. марта, а њено тело до данас није пронађено.

Данкина бака: Не могу да прихватим да је нема

Бака убијене 23-месечне Данке Илић први пут је проговорила о неизрецивом болу који је 13 дана раздире за унуком.

-Не, не још. Ово је кошмар из ког не може да се пробуди. Шта људи моји да вам кажем?! Не могу да прихватим да нема наше бебе, наше девојчице мале веселе која је тек била научила да трчкара. То је била беба моја. Нема њеног тела. Деца ми се раздиру од туге. Њена мајка треба да буде здрава и да се не секира у трудноћи. Ћерка треба да ми се породи- рекла је она за Курир, а сузе јој све више навиру.

Она је на лековима за смирење, да би уопште могла да функционише. И она и њен супруг.

- Мој ум не може да појми да међу људима постоје такви монструми. Да ударе дете и не укажу му помоћ, која је то врста? Морају полицији да кажу где су је бацили. Нормалан човек би застао да је ударио маче, а не детенце оволицко - говори гушећи се у сузама и показује отвореним шакама постављеним отприлике у ширини рамена.

Отац осумњиченог у притвору сазнао да му је син умро

Отац једног од осумјичених за убиство Данке, који је и сам осумњичен да је помагао у прикривању убиства девојчице, сазнао је у притвору да му је син, који је био осумњичен за исто кривично дело, преминуо у затвору.

Према незваничним сазнањима оцу су саопштили у притвору да му је син изненада преминуо, а он је то поднео доста тешко.

- Ухватио се за главу и почео да плаче - каже добро обавештен извор.

Према његовим речима, понашање оца након данашњег саслушања у надлежном тужилаштву у Београду, такође сведочи о томе колико му је тешко због смрти сина.

- Он је приликом изласка из зграде тужилаштва, оборио поглед на земљу и једва се кретао. Све време је био скрушен, чак и када су му чувари рекли да убрза корак и уђе у полицијску марицу - напомиње извор.

Тело брата Данкиног убице послато на обдукцију

Тело брата убице Данке Илић (2), послато је на обдукцију Институту за судску медицину у Београду, сазнаје Блиц.

Возило погребног предузећа је одвезло тело. Подсећамо, Тужилаштво је донело наредбу за обдукцију тела мушкарца, који је ноћас преминуо у ПУ Бор.

- Обдукција је поверена Институту за судску медицину у Београду. Такође, дат је и налог да се прикупе сва потребна обавештења у вези смрти - додају из ВЈТ Зајечар.

Одређен притвор оцу осумњиченог за убиство мале Данке Илић

Оцу осумњиченог за убиство мале Данке Илић, одређен је притвор до 30 дана! Он се бранио се ћутањем у тужилаштву. Према сазнањима он је, по савету адвоката, одлучио да не одговара на питања тужиоца, што по закону има право.

Potraga za telom Danke Ilić
Потрага за телом Данке Илић / Извор: МУП РС

МУП објавио фотографије: Претражена јама дубока 70 метара

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају претрагу терена на територији града Бора у потрази за телом двогодишње Данке Илић за чије се тешко убиство сумњиче двојица мушкараца(50), обојица из Бора, а који су ухапшени 4. априла ове године, пише у новом саопштењу МУП-а.

Припадници Специјалистичког тима за спасавање из рушевина из Бора Сектора за ванредне ситуације, заједно са осталим припадницима Министарства унутрашњих послова и Горском службом спасавања претражили су до сада пола трасе од седам километара Лазаревог кањона, уз коришћење спасилачке специјалне опреме, а у току је и наставак претраге јаме изнад кањона, дубоке 70 метара.

Дроном са термовизијским камерама и могућношћу за 3Д мапирање, прегледана је цела зона кањона и том приликом ништа није уочено. Осим ове локације, припадници МУП-а извршили су претрагу корита Злотске реке.

Опсежна претрага терена у циљу проналаска тела девојчице и утврђивања свих околности под којима је настрадала се наставља.

Извор близак истрази: Преврнули смо сваки камен, плашим се да нећемо наћи ништа

-Преврнули смо сваки камен да би нашли дете. Не верујем да су животиње нешто урадиле са телом, јер би се макар патика нашла. Сумњам да су искасапили дете, плашим се да неће наћи ништа - каже наш извор.

Напомиње да није желео да пали свеће и оставља венац јер за њега ништа није готово док се тело детета не нађе.

-Дали смо више новца него што га има у буџету. Тренутно су сва средства усмерена не проналажење тела - додаје наш извор.

Како каше наш извор, потрага ће се вршити до села Сумраковац.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Мук у селу надомак Бора

Наши репортери са лица места преносе да је у селу након вести о смрти брата осумњиченог завладао мук.

Комшинице породице осумњиченог долазе код мајке и изјављују саучешће.

Мајка осумњиченог позвала је комшинице да дођу, а кад су чуле шта се десило, почеле су да плачу, јер како наводе, имају синове тих година.

Детаљније о томе прочитајте ОВДЕ.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

Познат узрок смрти брата осумњиченог

Брат оптуженог за тешко убиство Данке Илић, преминуо је ноћас у Полицијској управи у Бору.

Како се незванично сазнаје, умро је од последица инфаркта.

Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Брат осумњиченог за Данкино убиство преминуо у затвору

Осумњичени (1984) из Бора, коме је у суботу одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је помогао брату (1974) осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић након извршеног кривичног дела, преминуо је ноћас у Полицијској управи у Бору.

Детаљније о томе прочитајте ОВДЕ.

Lazarev kanjon
Лазарев кањон / Извор: Србија Данас

Обустављена претрага Лазаревог кањона

Последња информација са терена је да је Лазарев кањон детаљно претражен и да полиција и ватрогасци ту за сада ништа нису нашли. Претрага терена се сада усмерава ка Злотској реци, односно обали реке

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

Позлило мајци осумњиченог за убиство Данке Илић

Како сазнајемо са лица места, полиција и Хитна помоћ се упутила ка кући осумњиченог за убиство мале Данке Илић.

Мајци осумњиченог је позлило а више медицинских техничара је ушло у кућу.

Zlotska reka
Злотска река / Извор: Србија Данас

Хитно се огласио МУП

Из полиције су саопштили да се интензивнонаставља детаљна претрага терена на територији града Бора у потрази за телом двогодишње Данке Илић.

Саопштење МУП-а у целости прочитајте ОВДЕ.

Lazareva pećina
Лазарева пећина / Извор: Србија Данас

Нови смер потраге за Данкиним телом

Полиција за телом девојчице од јутрос трага код Лазареве пећине и Злотске реке.

Ватрогасци и полиција окупили су се код Лазареве пећине. Велики број возила паркирано је испред ње.

Полиција је такође и на обали Злотске реке.

Они обилазе и прегледају обалу у потрази за убијеном Данком Илић.

Danka Bor
Данка Бор / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Огласио се отац Данке Илић

Отац монструозно убијене двогодишње девојчице Данке Илић за чијим телом се трага рекао је да су он и Данкина мајка Ивана у ужасно тешком психичком стању.

- Много нам је лоше и не можемо да изађемо испред вас и молимо да нас разумете - рекао је Данкин отац иза затворених врата стана по којима се види да је "становала љубав".

Danka Ilić
Данка Илић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић/Приватна архива

Отац једног од осумњичених спрема тужбу

Разлог за овакву реакцију и потенцијалну тужбу је више него бизаран - љут је због тога што му је полиција уништила зелену салату!

- Све су уништили и разбацали стајско ђубриво. Уништили су ми сву зелену салату, имаћемо перипетије. Све су ми уништили. Погледајте што су направили с овом салатом. Зар то није жалосно? - питао је отац осумњиченог.

Више о томе читајте ОВДЕ

Aleksandrav Vučić
Александрав Вучић

Председник Вучић говорио о убиству мале Данке

Председник је истакао да се разматра увођење смртне казне у Србији.

- Ја ћу рећи нешто друго. Својевремено сам се јавно залагао да се размотри поновно увођење смртне казне, а да ми не будемо кажњени. Ово дело заслужује смртну казну. Поновићу тај захтев Влади Србије, нека размотре. Оправдања оних који су против смртне казне су озбиљна - додао је он.

Више о томе читајте ОВДЕ

Један од осумњичених за Данкино убиство наводно је признао да је удавио је Данку Илић (2), након што ју је претходно ударио колима у близини куће у Бањском Пољу, а потом са другим осумњиченим бацио тело девојчице на депонију на Старобањском путу.

Два дана касније, како се сумња, вратио се на поменуту депонију и уз помоћ, како је испричао у тужилаштву, брата и оца решио се девојчициног тела. Међутим, где је сада тело не жели да каже, већ говори: "Да је то његова брига?!".

Полиција је кренула у потрагу, а ово су кључне тачке које су претраживане:

1.Депонија на Старобањском путу

Полиција непрестано претражује депонију где је првобитно бачено тело Данке Илић. Багери су до јуче били свакодневно на овој локацији како би све рашчистили у нади да ће пронаћи тело девојчице. Јуче, после вишедневне потраге, потрага на овој локацији је обустављена.

2.Село у коме живи први осумњичени

Након што су осумњичени признали да су убили Данку Илић, полиција је отишла у село у околини Бора, одакле је родом један од осумњичених и претресла њиве, шуме и викендице осумњиченог за злочин.

3.Депонија у близини Брестовца

Полиција је блокирала пут у близини још једне депоније недалеко од места где су се првобитно убице решиле девојчициног тела. Током дана су рашчишћавали ово подручје да би неколико сати касније се повукли.

4.Село у коме живи други осумњичени

Полиција интензивно претражује и село одакле је други осумњичени, са посебним акцентом на кући другог осумњиченог, у којој је живео до хапшења са оцем, братом и мајком. Испумпана је септичка јама, а багер је раскопавао двориште.

Данас се очекује наставак интрензивне потраге за телом мале Данке Илић.

НИЈЕ БИЛО СУЂЕНО ДА НА ТОРТИ ГОРЕ ДВЕ СВЕЋИЦЕ: Данкина мајка објавила прошлогодишњу рођенданску фотографију и оставила ПОТРЕСНУ поруку
Danka Ilić

НИЈЕ БИЛО СУЂЕНО ДА НА ТОРТИ ГОРЕ ДВЕ СВЕЋИЦЕ: Данкина мајка објавила прошлогодишњу рођенданску фотографију и оставила ПОТРЕСНУ поруку

07.05.2024. 09:47
"НЕКИ ЗЛИ МОНСТРУМИ НАМ НИСУ ДАЛИ ДА ДУВАМО СВЕЋИЦЕ, ТИ ИМ ОПРОСТИ, А БОГ..." Речи оца Данке Илић за њен ДРУГИ рођендан КИДАЈУ ДУШУ
Danka Ilić

"НЕКИ ЗЛИ МОНСТРУМИ НАМ НИСУ ДАЛИ ДА ДУВАМО СВЕЋИЦЕ, ТИ ИМ ОПРОСТИ, А БОГ..." Речи оца Данке Илић за њен ДРУГИ рођендан КИДАЈУ ДУШУ

06.05.2024. 16:43
ДАНКА ИЛИЋ БИ ДАНАС НАПУНИЛА ДВЕ ГОДИНЕ! Монструми је убили пред други рођендан, а још увек ћуте о ЛОКАЦИЈИ ТЕЛА
Danka Ilić

ДАНКА ИЛИЋ БИ ДАНАС НАПУНИЛА ДВЕ ГОДИНЕ! Монструми је убили пред други рођендан, а још увек ћуте о ЛОКАЦИЈИ ТЕЛА

06.05.2024. 08:13
ПРАДЕДА УБИЈЕНЕ ДАНКЕ ИМА ЦРНЕ СЛУТЊЕ: "Могуће да се тело НИКАД не пронађе!" - Открио у каквом су стању РОДИТЕЉИ девојчице
Danka Ilić

ПРАДЕДА УБИЈЕНЕ ДАНКЕ ИМА ЦРНЕ СЛУТЊЕ: "Могуће да се тело НИКАД не пронађе!" - Открио у каквом су стању РОДИТЕЉИ девојчице

01.05.2024. 19:00
ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"
Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"

21.09.2024. 14:14
УЖАС У БЕОГРАДУ! Напад на путнике у трамвају, више особа повређено
najnovija vest, najnovija

УЖАС У БЕОГРАДУ! Напад на путнике у трамвају, више особа повређено

21.09.2024. 15:34
"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије

21.09.2024. 10:21
Преминуо легендарни глумац
Dejvid Grejam

Преминуо легендарни глумац

21.09.2024. 12:46