Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОБРАТИО СЕ ГРАЂАНИМА НАКОН ГЛАСАЊА: "Поносан сам на нашу кампању" (ФОТО/ВИДЕО)

03.04.2022. 19:51
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

Након затворених бирачких места у Србији и прикупљања првих резултата, председник Србије обратио се грађанима.

Уочи затварања бирачких места у 20 сати, функционери СНС и представници листе "Александар Вучић - Заједно можемо све" окупили су се у изборном штабу, где су их сачекали прелиминарни резултати парламентарних, председничких и локалних избора.

 

 

 

У ВЕНЧАНИЦИ НА БИРАЧКО МЕСТО! Овај пар из Бора је био права атракција на изборима: Гласање је важна ствар (ВИДЕО)

У ВЕНЧАНИЦИ НА БИРАЧКО МЕСТО! Овај пар из Бора је био права атракција на изборима: Гласање је важна ствар (ВИДЕО)

ОВО ЈЕ ДЕТАЉНА ИЗЛАЗНОСТ ПО ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА ДО 18 САТИ: Једно место у Србији убедљиво предњачи

ОВО ЈЕ ДЕТАЉНА ИЗЛАЗНОСТ ПО ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА ДО 18 САТИ: Једно место у Србији убедљиво предњачи

ШТА АКО ОТКУЦА 20 ЧАСОВА, А ВИ СТЕ ЈОШ У РЕДУ ЗА ГЛАСАЊЕ? Детаљно упутство - ево објашњења шта треба радити

ШТА АКО ОТКУЦА 20 ЧАСОВА, А ВИ СТЕ ЈОШ У РЕДУ ЗА ГЛАСАЊЕ? Детаљно упутство - ево објашњења шта треба радити

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Питања новинара

Вучић је истакао да ће Србија имати веома стабилну владу и да треба сачекати да се види хоће ли СНС имати довољно посланика за самостално формирање већине.

Он је још једном поновио да СНС уз СВМ има стабилну већину, а да ће бити и даљих разговора око формирања владе.

На питање новинара из Хрватске какав ће однос имати према Хрватској и како коментарише улазак представника хрватске мањине у парламент.

- Драго ми је што ће господин Жигманов бити у парламенту. Не можете ми пронаћи ниједну лошу реч о Хрватској. Управо су се из Загреба пласирале стотине текстова против мене и разумеме да вам смета јака Србија. Ипак, гледаћу да заједно сарађујемо и да гледамо у будућност, да решавамо наше проблеме. Не тражимо да нам се извињавате и не тражите ни ви од нас да вам се извињавамо. Надам се да ћемо сарађивати на доборбит оба народа у будућности - рекао је председник.

На питање Н1 зашто је он уместо РИК читао резултате и зашто је излазио из фрижидера у предизборном споту, Вучић је рекао да СНС има посматраче на сваком бирачком месту и да су резултати те странке најозбиљнији могући.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

- Што се тиче РИК-а, они имају рок од 96 часова да се изјасне о резултатима. Ми смо вечерас бројали и радили јер морамо, а зашто господа из РИК-а неће да раде увече у 11 то питајте њих.

Председник је на питање новинарке исте телевизије рекао да је излажење из фрижидера омогућило да добије 60 одсто гласова, и то у првом кругу.

- То око фрижидера. Поменули сте Врање. Ја сам тамо освојио 70 одсто гласова. Ти људи најбоље знају ко за њих ради. У том Врању смо урадили ауто-пут после 70 година. Довели инвеститоре, градимо болнице и стадион, направили станове за безбедњаке. Ја сам губио, или нисам побеђивао, само тамо где живе најбогатији. А тамо где живе сиромашни и средња класа, тамо увек убедљиво побеђујемо. А то је зато што ти људи најбоље знају како је било јуче, колика им је била плата пре 10 година, а колика је сада - рекао је он, и рекао да неће дозволити никоме да му поквари расположење. 

- Орасположите се, сигурна рука вас води кроз историју - рекао је председник, на шта су окупљени скандирали "Победа, победа!".

Одмах након обраћања, председник је са својим члановима странке отворио шампањац, стигли су трубачи као и изненађење за председника. Наиме, председнику су кумови донели торту са његовом карикатуром, како излази из фрижидера.

 

 

Обраћање председника Вучића

На самом почетку обраћања председник Вучић истакао је да је огроман број људи, више од 3 милиона, изашло на гласање.

- Готово на свим местима, све је протекло у најбољем реду и миру - истакао је председник и додаје:

- Када неко носи спискове, они обилазе људе за које су сигурни да ће гласати за њих, то није забрањено, али то су ситнице, није прекршај. Свакако сам задовољан на оваквом изласку.

Вучић је истакао да је за Србију врло важно да је утицај кризе у Украјини био огроман, и да се Србија сама померила у десно.

- Листа СНС-а није се додворавала народу, већ је била реалистична што је доста утицало на изборе и наш резултат. Србија ће морати да се определи како ће даље у будућност. Пре него што напустим чело странке, мораћу да разговарам са свим политичким партијама јер ствари неће бити лаке - рекао је Вучић.

- За оне којима је све лако у изборној кампањи, нека наставе да се баве лагодном политиком, за њих неће бити места у влади. То важи и за Владу, и за градску скупштину и градску власт - рекао је он.

Резултати избора

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су у граду резултати СНС нешто бољи у односу на парламентарне резултате.

Вучић је потом прочитао резултате парламентарних избора:

  • СНС - 43,95
  • Драган Ђилас - 13,6
  • Ивица Дачић - 11,4
  • Милош Јовановић - 5,3
  • Морамо - 4,7
  • Заветници - 3,8
  • Двери - 3,8

Остале листе су испод цензуса.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

- У мандатима то изгледа да СНС има 124 или 125 посланика и да је странка на ивици за самостално формирање Владе Србије, али треба нагласити да имамо и сарадњу са Савезом војвођанских Мађара - додао је председник приликом обраћања и саопштавања првих резултата.

- Интересантно је да су нам градски резултати у Београду нешто бољи него што су парламентарни у самом граду Београду. Дакле, на председничким изборима Здравко Понош је добио 17.7 одсто, Милош Јовановић 5.9, Милица Ђурђевић 4.5, Бошко Обрадовић 4.4, госпођа Стојковић 3.15, госпођа Стаменковић 2 одсто, Миша Вацић 0.9 одсто. Ја сам добио 59.9 до 60.1 одсто - рекао је Вучић, на шта је поздрављен громким аплаузом.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас

Према подацима РИК, ИПСОС и ЦЕСИД Вучић је остварио убедљиву победу у првом кругу председничких избора.

Председник је потом рекао да је поносан на чињеницу што је успео да уради оно што нико у политичкој историји Србије није успео.

- Једини сам који је два пута победио у првом кругу, и то да ниједном није чак било ни тесно, и да је у другом мандату добијена значајно већа подршка. У другом мандату је добијена значајна подршка, и добио сам у првом кругу 2.245.000 гласова - истакао је Вучић.

Он каже да то значи да ће после Николе Пашића бити Србин који је најдуже на власти у нашој земљи.

- Нисам неко ко се дичи влашћу, већ сам захвалан нашем народу, посебно на Косову и Метохији, где сам добио више од 90 одсто гласова. Нашем народу у Републици Српској где сам добио готово 90 одсто гласова - истакао је Вучић.

Председник каже да је из овога научио да су дела важна, и да су резултати важни, и додао да су две листе претрпеле тешке ударе - листа СНС и Драгана Ђиласа, где су због међусобне борбе многи други искористили то.

- Извињавам се што говорим као председник. Када се буде формирала Влада, онда ће се видети ко је добитник, а ко је губитник. Такође, за нас је велико питање шта хоћемо да урадимо са нашом земљом у будућности. Хоћемо ли да наставимо са модернизацијом, са инвестицијама, хоћемо ли чувати мир и стабилност? А рекао бих као неко ко има највећи легитимитет да ћемо такву владу и формирати. Верујем да су пред нама бројни изазови, али да је за Србију најважније да има добре односе у региону, да настави на европском путу, али да не изгуби традиционална пријатељства - истакао је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

- Желим да истакнем да сам поносан на нашу кампању. На то што је била најлепша и најчистија у историји гласања - рекао је Вучић.

Како истиче, у граду постоји много опција које се пружају, али и ту ће свакако СНС бити највећи.

- Ово су бројеви који се не могу променити - рекао је Вучић истичући резултате на председничким изборима.

Вучић се захвалио грађанима Србије, и да је бескрајно поносан и срећан, иако се труди да сакрије сузе радоснице.

- Честитам свим противницима. Честитам свима. Желим да се захвалим свим партијама, као и онима из наше коалиције који су нас подржали - рекао је председник и додаје:

- Хоћу да се захвалим својој породици која је истрпела свашта, и свим људима који су нам пружали подршку. И хоћу да кажем да сам поносан на нашу кампању, која је била најчистија и најлепша, и да сам поносан што никога нисмо блатили - рекао је он.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Председник каже да ће у сваком случају СНС бити највећи и део будуће градске владе, али да хоће да сачека коначне резултате.

- Ми смо већ обрадили преко 85 бирачких места. И за парламентарне и председничке изборе. Сутра ћете добити наше резултате, пре него што их РИК објави. Желим да честитам свим противницима на добрим резултатима. Али прво желим да се захвалим мојој Српској напредној странци, коју бескрајно волим, за коју знам како је нападана на које најгоре начине, и желим да се захвалим и СПС, и СВМ, и свима који су ме подржали - казао је он.

Вучић је честитао грађанима Србије на демократски обављеном послу, и истиче да је Србија данас снажнија.

- А да ли ћемо бити снажнији зато што смо оволико удесно отишли, то ћемо видети. Верујем да ће СНС успети да задржи крму тог брода да не оде превише удесно - рекао је председник.

 

 

Из ВИП собе ори се песма "Ја те пјесмом зовем"

Из СНС штаба, како јављају наши новинари, из ВИП собе у штабу ори се песма, а атомсфера је на врхунцу. Сви су весели.

Једна од песма коју су Напредњаци певали била је и "Ја те пјесмом зовем". 

Сала за конференције се пуни

Сала за конференције се пуни, сви чекају обраћање председника Србије Александра Вучића.

 

 

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас

 

Стижу функционери СНС у штаб

Стигли су и Златибор Лончар, кандидаткиња на листи СНС на парламентарним изборима Марија Здравковић...

Изборну ноћ у штабу СНС пратиће велики број медијских екипа, а традиционално за представнике медија и страначке функционере припремљено је послужење.

Стигао је и Синиша Мали.

У штабу СНС је и Томилсав Момировић.

Министар Вулин и др Даница Грујичић такође су у штабу СНС. Након њих стигла је и премијерка Србије Ана Брнабић.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Фото: Србија Данас

Darija Kisić Tepavčević
Дарија Кисић Тепавчевић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Tomislav Momirović
Томислав Момировић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић
Богата трпеза код Напредњака

Богата трпеза одушевила је присутне у СНС штабу.

Погледајте како изгледа послужење:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

 

Све је спремно за обраћање председника Вучића

Све је спремно да се председник Србије Александар Вучић обрати грађанима, али и припадницима странке, након затварања бирачких места и приврих резултата.

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас

SNS
СНС / Извор: Фото: Србија Данас

 

У СНС штаб стигао Вучић

Око пола сата пре затварања биралишта у седиште СНС на Новом Београду стигао је лидер странке и кандидат СНС за председника Србије Александар Вучић.

У централи напредњака су и заменик шефа изборног штаба Горан Весић и председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Зоран Жестић
ОВО СУ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕДСЕДНИЧКИХ И ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА 2022!

ОВО СУ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕДСЕДНИЧКИХ И ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА 2022!

ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА У СРБИЈИ: Ово је прогноза излазности до 20 сати

ЗАТВОРЕНА БИРАЛИШТА У СРБИЈИ: Ово је прогноза излазности до 20 сати

 

ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Кључна тема кадровска решења за Скупштину и Владу Србије
SNS

ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Кључна тема кадровска решења за Скупштину и Владу Србије

28.07.2022. 13:04
ДАЧИЋ НЕ ОСТАЈЕ НА ФУНКЦИЈИ, НОВО ИМЕ НА ЧЕЛУ ПАРЛАМЕНТА: Ево ко ће бити председник Народне скупштине
Skupština Srbije

ДАЧИЋ НЕ ОСТАЈЕ НА ФУНКЦИЈИ, НОВО ИМЕ НА ЧЕЛУ ПАРЛАМЕНТА: Ево ко ће бити председник Народне скупштине

28.07.2022. 12:41
"У СИНИШИ МАЛОМ ВИДИ НАЈВЕЋУ КОНКУРЕНЦИЈУ" Вучић објавио када ће се знати име мандатара
Aleksandar Vučić

"У СИНИШИ МАЛОМ ВИДИ НАЈВЕЋУ КОНКУРЕНЦИЈУ" Вучић објавио када ће се знати име мандатара

28.07.2022. 11:54
"НАСТАВЉАМО ДА РАДИМО ПРЕДАНО ЗА НАШУ СРБИЈУ" Весић поделио позив за конститутивну седницу парламента (ФОТО)
Goran Vesić

"НАСТАВЉАМО ДА РАДИМО ПРЕДАНО ЗА НАШУ СРБИЈУ" Весић поделио позив за конститутивну седницу парламента (ФОТО)

28.07.2022. 09:32
ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38