Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СВИ ДЕТАЉИ О АТЕНТАТУ НА ТРАМПА: Најновије информације из минута у минут - Меланија прекинула тишину, код атентатора пронађен и ЕКСПЛОЗИВ (ФОТО/ВИДЕО)

14.07.2024. 08:51
Donald Tramp
Доналд Трамп / Извор: Танјуг/АП Пхото/Гене Ј. Пускар

Пуцњава се догодила у суботу поподне на скупу у Батлеру, Пенсилванија. Нападач је испалио више хитаца са "издигнуте позиције" ван скупа пре него што га је убила Тајна служба, саопштила је агенција. Извори из полиције кажу да је нападач био на крову зграде. Видео снимци показују како је Трамп брзо одведен од стране обезбеђења са крвљу на лицу.

Трамп иде на Конгрес републиканаца у Милвокију

Доналд Трамп је захвалио Богу што му је спасао живот и обећао да никада неће допустити злу да победи и убрзава свој пут на Националну конвенцију републиканаца.

Он сада путује у Милвоки, у држави Висконсин, дан пошто га је упуцао 20-годишњи Томас Метју Крукс.

Бајден: Имао сам добар разговор с Трампом

Амерички председник Џо Бајден разговарао је са новинарима у Белој кући након пуцњаве на Трамповом митингу у Пенсилванији.

„Искрено сам захвалан што је Трамп добро и што се опоравља“, рекао је он.

Додаје да су он и Трамп синоћ после инцидента имали „кратак и добар” разговор.

Огласио се Пентагон

Пентагон тврди да нападач на бившег председника САД Доналда Трампа, Томас Метју Крукс није имао било какве везе са војском.

Потврдили смо са сваком од грана војне службе да не постоји војна припадност осумњиченог са тим именом или датумом рођења у било којој грани, активној или резервној компоненти у њиховим одговарајућим базама података - рекао је портпарол Пентагона, генерал-мајор Патрик С Рајдер, пренео је BBC.

Идентификован човек који је убијен у атентату на Доналда Трампа

Кори Коператоре, пензионисани шеф ватрогасне службе града Бафало, седео је иза бившег председника, када га је упуцао и убио наоружани нападач 20-годишњи Томас Метју Крукс.

Његова сестра се огласила на Фејсбуку, а њену изјаву можете прочитати ОВДЕ.

Атентатор имао и експлозив

Цуре нови детаљи о 20-годишњем Метјуу Круксу који стоји иза покушаја атентата на Доналда Трампа. Подсетимо, Трампа је метак окрзнуо, Крукса је убила Тајна служба, а двоје људи је тешко рањено у покушају атентата у Пенсилванији.

Најновије сазнање је да је Крукс радио у кухињи дома за старе и немоћне у Бетел Парку, месту удаљеном око 70 километара од места у којем се одржавао Трампов скуп.

BBC-jev репортер из Пенсилваније разговарао је с водитељем смене у дому за старије и немоћне у Бетел Парку. Каже да му је из дома потврђено да је Крукс тамо радио у кухињи. Дом за старије и немоћне налази се на краткој удаљености од улице у којој је Крукс живео.

Крукс је био регистровани републиканац према попису у бирачком регистру Пенсилваније. Предстојећи председнички избори били би први на којима је могао гласати.

Подаци Савезног изборног поверенства показују да је донатор по имену Томас Крукс са истом адресом дао 15 долара политичким активистима повезаним с демократама, под називом Progressive Турноут Пројецт, у јануару 2021. године.

Кад га је CNN контактирао у суботу касно увече, Круксов отац рекао је да покушава да схвати шта се догађа те да ће разговарати с властима пре него што буде јавно говорио о свом сину.

Associated Press је данас открио да је пушку из које је покушан атентат на Трампа, АР-15, купио Круксов отац пре најмање шест месеци.

Америчке власти пронашле су експлозивне направе у аутомобилу мушкарца за којег званичници тврде да је покушао убити бившег председника Доналда Трампа, известио је у недељу Wall Стреет Јоурнал позивајући се на неименоване изворе.

АР-15 је полуаутоматска пушка коју углавном производи Цолт. Пушка је изгледом готово идентична јуришној пушци М16 коју користи америчка војска.

За разлику од војне верзије, АР-15 није способан за континуирану паљбу, али искусни стрелци ипак могу испалити велик број хитаца у врло кратком времену. Ватрена моћ пушке варира у зависности од произвођача.

Меланија прекинула тишину

Меланија Трамп је прекинула је своју тишину о атентату на свог супруга Доналда на скупу у Пенсилванији.

Бивша прва дама назвала је нападача 'чудовиштем' и описала тренутак када је гледала како метак погађа ухо њеног супруга.

"Чудовиште које је препознало мог супруга као нељудску политичку машину покушало је угасити Доналдову страст - његов смех, генијалност, љубав према музици и инспирацију", рекла је Меланија у саопштењу на X.

"Када сам гледала тај насилни метак како погађа мог супруга Доналда, схватила сам да је мој живот, и живот Барона, био на ивици разорне промене. Захвална сам храбрим агентима тајне службе и службеницима закона који су ризиковали своје животе да заштите мог супруга.

"Овог јутра, уздижем се изнад мржње, отрова и простих идеја које подстичу насиље.

"Ветрови промена су стигли. Онима од вас који плачете у подршци, захваљујем. Похваљујем оне који су прешли преко политичког раздора - хвала вам што памтите да је сваки политичар мушкарац или жена са вољеном породицом".

Републиканци раде са '40 агенција' како би осигурали безбедност конвенције

Ефективно се ради на обезбеђивању адекватне безбедности на Републичкој националној конвенцији, која почиње сутра.

Према речима председника Републичког националног комитета Мајкла Вотлија, који је рекао америчкој телевизији Фокс њуз да власти раде заједно.

- Осећамо се веома пријатно што радимо са Тајном службом, радимо са 40 различитих агенција за спровођење закона у смислу како ће то обезбеђење изгледати - рекао је он.

У међувремену, виши саветници за Трампову кампању, Крис ЛаСивита и Сузи Вајл, позвали су особље да данас не долази ни у канцеларију у Вашингтону ни у Вест Палм Бичу, јер обезбеђују безбедност обе локације.

- Појачавамо присуство наоружаног обезбеђења са полицајцима 24/7 на лицу места - написали су у писму, а преноси америчка мрежа НБЦ Њуз.

- Биће спроведене додатне безбедносне процене. Наш највећи приоритет је да сви ви у овом особљу будете безбедни - наводе.

Такође они су потврдили да ће се конвенција Републичког националног комитета наставити како је планирано у Милвокију, Висконсин.

Огласио се папа

Папа је последња глобална личност која је коментарисала покушај убиства.

Како си медији већ раније известили политички лидери су осудили инцидент и пожелели добро Доналду Трампу.

Папа је у саопштењу из Ватикана рекао: „Света столица изражава забринутост због синоћне епизоде ​​насиља, која повређује људе и демократију, изазива патњу и смрт. Придружујемо се молитви америчких епископа за Америку, за жртве и за мир у земљи, да никада не превладају разлози насиља".

Сведок тврди да је нападач "прелазио с крова на кров"

Бен Мејсер један је од сведока који су видели наоружаног мушкарца непосредно пре напада на Доналда Трампа. Како је испричао, нападач је "прелазио с крова на кров" пре него што је запуцао.

Сведок је стајао поред ограде како је видео човека који прелази са крова на кров. Одмах је отишао до првог полицајца и рекао му то.

- Потом сам чуо да још неко може да види особу на крову, па сам отишао тамо где су стајали. Особа која га је видела горе, такође је отишла до полицајца и рекла му да, ако дође на место на ком стојимо, може да види човека на крову. Мислили смо да ће полицајац путем радио везе да упозори на могућу претњу - рекао је Мејсер за ЦБС Питсбург.

Када се окренуо да се врати на место на ком је првобитно стајао, одјекнули су пуцњи.

Огласио се Трамп

Доналд Трамп је објавио своју другу изјаву на друштвеним мрежама "Truth Социал" од суботе пуцњаве у Пенсилванији.

У њему је бивши републикански председник рекао да се радује говору у Висконсину где ће ове недеље бити одржана Републиканска национална конвенција.

„У овом тренутку важније је него икада да будемо уједињени и да покажемо свој прави карактер Американаца, остајући јаки и одлучни“, написао је Трамп.

Конвенција републиканаца одржаће се од 15. до 18. јула у Милвокију у Висконсину.

Висконсин је једна од неколицине држава на бојном пољу које ће вероватно одредити овогодишњу председничку трку.

То је била једна од држава такозваног „плавог зида“ на који су се демократе некада ослањале, али је Трамп тесно победио 2016. године, што је отворило пут његовој изненадној победи. Бајден је придобио ту државу 2020. године, а обојица у својим кампањама у великој мери циљају управо Висконсин

Подсетимо, Томас Метју Крукс (20) је пуцао на Трампа са крова оближње зграде ван сигурносног периметра митинга, пре него што су га убили агенти Тајне службе, према наводима званичника.

Није имао никакву идентификацију код себе, тако да су агенти морали да "провере његов ДНК и добију биометријску потврду," рекао је Кевин Ројек, специјални агент задужен за канцеларију ФБИ-ја у Питсбургу, на конференцији за новинаре у суботу увече пре него што је Крукс идентификован.

Један учесник митинга је убијен, а два су тешко повређена.

Огласила се Русија о нападу на Доналда Трампа

Свим спољним посматрачима било је очигледно да је живот америчког председничког кандидата и бившег председника САД Доналда Трампа у опасности, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- После бројних покушаја да се кандидат Трамп елиминише са политичке сцене, прво коришћењем правних средстава, судова, тужилаштава, покушаја политичке дискредитације и дискредитације и компромитовања кандидата, свим спољним посматрачима је било очигледно да је његов живот у опасности - рекао је портпарол Кремља.

Он је додао да Русија изражава саучешће свима погинулима у покушају атентата на Трампа и жели брз опоравак повређенима.

Такође је истакао да Русија најоштрије осуђује свако насиље током политичке борбе.

Према његовим речима, амерички председнички избори су унутрашња ствар Сједињених Америчких Држава. Да ли покушај убиства Доналда Трампа може утицати на њихов легитимитет није ствар Москве.

- Није на нама да судимо. Немамо ни најмању жељу да се мешамо. То је ствар САД - истакао је Песков.

Он је додао да Русија не мисли да је покушај да се Доналд Трамп склони организовала актуелна америчка влада.

- Међутим, атмосфера око кандидата Трампа покренула је оно са чиме се Америка данас суочава -додао је он.

Песков је подсетио да је амерички политички систем више пута у историји давао примере насиља унутар земље у току политичке борбе.

- Политички систем у Сједињеним Америчким Државама је такав да је више пута у историји свету представљао примере насиља унутар земље у току политичке борбе. Знамо за више случајева рањавања, па чак и убистава америчких председника - рекао је Песков.

Портпарол је додао и да председник Русије Владимир Путин не планира да позове бившег америчког председника Доналда Трампа након покушаја атентата.

- Колико ја знам, не, нема таквих планова - рекао је портпарол Кремља на питање да ли Путин планира да позове Трампа.

На председничког кандидата и бившег америчког председника Доналда Трампа у суботу је извршен покушај атентата током предизборног митинга у Пенсилванији. Трамп је рањен у ухо, а нападача су убили припадници америчке тајне службе, која је посебно задужена за заштиту највиших званичника државе.

Све о нападачу на Трампа

Особа осумњичена за пуцњаву на скупу бившег председника САД Доналда Трампа је двадесетогодишњи Томас Метју Крукс, идентитет је званично потврдио ФБИ. Крукс је био члан Републиканске странке као и Трамп.

Сигурносне снаге су га убиле након што је пуцао из ниске зграде удаљене више од 100 метара од места где је Трамп стајао. ФБИ још није открио мотив нападача, а случај се истражује као покушај убиства. Нападач је убио једну особу, док су две друге у критичном стању. Трамп је прошао са раном на уху.

"ФБИ је преузео вођство у истрази инцидента који се десио данас у Бутлеру у Пенсилванији, а који се односи на бившег председника Доналда Трампа", саопштио је ФБИ, преноси Блеск.

Истраживање пуцњаве, у којој су две особе, укључујући нападача, изгубиле живот, док је Трамп задобио рану на уху, тренутно је у почетној фази. Нападач је био члан Републиканске странке, према подацима из бирачког регистра, објавио је The Washington Пост.

Огласио се словачки премијер на ког је извршен атентат

Премијер Словачке Роберт Фицо, који је рањен у атентату у мају ове године, огласио поводом напада на председничког кандидата Доналда Трампа у Пенсилванији и овај догађај оценио као "сенарио као из копир-машине".

Фиц је на свом Фејсбук налогу истакао да када би нападач на Доналда Трампа говорио словачки, било би довољно да прочита три њихова медија, новине Н, Сме или Aktuality, како би добио жељу да "среди" "непослушног" бившег председника САД-а.

"Политчки противници Трампа покушавају да га затворе, а када то не успевају, толико узбуђују јавност да неки бедник узме оружје. Сада ћемо бити сведоци речи о потреби помирења, смирења и опроштаја...", додао је словачки премијер.

Тачна сатница напада на Трампа

17.00 Трамп је требало да почне да говори пред окупљеним присталицама

18.03 Он се појављује на позорници уз песму "Год Bless the УСА" Леа Хазлвуда

18.11 Само неколико минута након почетка његовог говора кампање, одјекују гласни пуцњи

18.12 Агенти Тајне службе нагрну ка бившем председнику пре него што је он одведен са сцене, умазан крвљу по лицу

18.14 Трампов конвој напушта скуп

Огласила се Иванка Трамп

Иванка Трамп је у суботу увече објавила саопштење након што је бивши председник Доналд Трамп рањен током пуцњаве на скупу у суботу у Пенсилванији.

Бивша саветница Беле куће написала је да је захвална на љубави и молитвама за њену породицу и породице жртава, пише лоцал10.

"Захвална сам Тајној служби и свим другим службеницима закона на њиховим брзим и одлучним акцијама данас. Настављам да се молим за нашу земљу. Волим те, тата, данас и заувек", написала је она на друштвеној мрежи X (некадашњи Твитер).

Забрањени летови изнад места атентата

Федерална управа за ваздухопловство САД увела је привремена ограничења летова изнад Бетел парка у Пенсилванији због "посебних безбедносних разлога", наведено је на њиховој интернет страници.

Ограничење је ступило на снагу у 2.05 сати после поноћи по источном времену.

Ограничења ступају на снагу док власти у Пенсилванији истражују пуцњаву у којој је трамп повређен, један учесник митинга је убијен, а двоје тешко повређено.

Појавио се снимак Трампа с леђа, избегао сигурну смрт

Доналд Трамп јуче је држао предизборни митинг у Пенсилванији, а онда су се чули пуцњи. Један од присутних успео је да сними Трампа с леђа, где се јасно види да је једним случајним потезом избегао сигурну смрт.

Наиме, како се на поменутом снимку може видети, док је председнички кандидат говорио зачуо се пуцањ, он се потом осврнуо око себе, погледао махинално лево и десно, чиме је избегао нови пуцањ! Готово у милисекунди се ухватио за уво и видео крв, а затим клекнуо и заштитио од пуцњаве!

Припадници Тајне службе експресно су изашли на позорницу и својим телима заштитили Трампа, након чега су сишли са бине, а окупљена маса звиждала је нападачу, а онда узвикивала "УСА, УСА, УСА".

3 досад невиђене фотографије атентата

Фотограф Њујорк тајмса забележио је моменат у ком је Трампу метак окрзнуо десно уво у три фотографије, а на првој се види метак који иде ка његовој глави.

Метак се на фотографији види у лету, у виду линије иза Трампових леђа.

Donald Tramp
Доналд Трамп / Извор: X printscreen/@meridithmcgraw

Огласио се отац нападача на Трампа

Наоружани нападач за ког власти кажу да је покушао да убије бившег председника САД Доналда Трампа био је 20-годишњи регистровани републиканац који је раније дао мали допринос групи која је оријентисана на демократе, према јавној евиденцији.

CNN је синоћ контактирао Круксовог оца који је рекао да "покушава да схвати шта се, дођавола, дешава", али да ће да "сачека док не разговара са органима реда" пре него што јавно проговори о сину.

Крукс је регистрован да гласа као републиканац, према листи у бази података бирача у Пенсилванији која се поклапа са његовим именом, годинама и адресом у Бетел парку коју су органи за спровођење закона претраживали у суботу увече и која је повезана са Круксом у јавним евиденцијама. Овогодишњи председнички избори били би први на којима је био довољно стар да гласа.

Ово је нападач који је покушао да убије Трампа

ФБИ је именовао Томаса Метјуа Крукса као нападача умешаног у покушај убиства бившег председника Доналда Трампа.

- ФБИ је идентификовао Томаса Метјуа Крукса (20) из Бетел Парка у Пенсилванији као субјекта умешаног у покушај убиства бившег председника Доналда Трампа 13. јула у Батлеру у Пенсилванији. Ово остаје активна и текућа истрага, а свако ко има информације које би могле да помогну у истрази се подстиче да пошаље фотографије или видео записе - навели су из ФБИ, пише CNN.

Биометријом и ДНК до идентитета осумњиченог

Кевин Ројек, специјални агент задужен за канцеларију ФБИ-ја у Питсбургу, рекао је на конференцији за новинаре да агенција ради на идентификацији нападача кроз "биометријске потврде" јер осумњичени није носио лична документа.

- Тренутно гледамо фотографије и покушавамо да испитамо његов ДНК и добијемо биометријску потврду - рекао је он, преноси CNN.

На питање да ли власти знају какав је пиштољ употребљен или колико је хитаца испаљено, Ројек је рекао да власти немају ту информацију. Потпуковник Џорџ Бивенс из државне полиције Пенсилваније је додао да званичници имају "добру представу о томе шта је оружје", али да је то још увек део истраге.

Власти такође истражују како је дошло до пуцњаве - укључујући извештаје очевидаца да су видели нападача како се пење на кров.

ФБИ близу идентификације убице

ФБИ је саопштио да је "близу" идентификацији убице у, како је наведено, покушају атентата на бившег председника Доналда Трампа током митинга у Пенсилванији.

Кевин Ројек, специјални агент задужен за теренску канцеларију ФБИ-ја у Питсбургу, рекао је на конференцији за новинаре у суботу увече да је агенција близу потврђивања идентитета убице, али у овом тренутку не објављује име те особе.

Власти су саопштиле да осумњичени није имао идентификацију код себе, што успорава процес. Ројек је рекао да раде биометријску потврду, као и да проверавају ДНК стрелца и гледају фотографије.

Потпуковник полиције Пенсилваније Џорџ Бивенс рекао је да планирају да објаве информације о томе шта је изазвало кашњења у идентификацији убице.

- Имамо једног стрелца који је провизорно идентификован, али се ту не заустављамо. Пратимо много информација - рекао је Бивенс на питање да ли је ово био напад вука самотњака.

Ројек је додао да ФБИ још није идентификовао мотив убице. Власти су саопштиле да верују да нема друге претње.

Вучић изразио дубоку забринутост због покушаја атентата на Трампа

Председник Србије АИександар Вучић изразио је дубоку забринутост због покушаја атентата на бившег председника САД и пријатеља Србије Доналда Трампа и снажно осудио насиље као начин политичке борбе.

Посетиоци скупа описали су последице као "пандемонијум", са општом збуњеношћу. Неки су првобитно мислили да су звукови били ватромет, док су други описали да су видели људе погођене пуцњавом.

Тајна служба навела је да је инцидент резултирао најмање једним убиством особе из публике, а да је двоје људи критично повређено.

Портпарол је рекао да је Трамп "добро", а Тајна служба је потврдила да је безбедан. Бивши председник је на друштвеним медијима објавио да је погођен метком у "горњи део десног увета".

Више федералних агенција сада је укључено, са ФБИ-јем на лицу места. Званичници за спровођење закона истражују пуцњаву као могући покушај атентата.

Председник Џо Бајден разговарао је са Трампом након пуцњаве. Бајден је раније рекао да је захвалан што је Трамп безбедан. Осудио је пуцњаву и позвао на јединство земље, рекавши: "Нема места у Америци за овакав вид насиља." Бајден се враћа рано у Белу кућу из Делавера како би наставио са информисањем о пуцњави.

 

 

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
ОРБАН ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Да чекамо да нас Брисел спаси, били бисмо до грла у води"
Viktor Orban

ОРБАН ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Да чекамо да нас Брисел спаси, били бисмо до грла у води"

19.09.2024. 22:26
НАЈГОРЕ ПОПЛАВЕ ВЕКА! У Пољској се људи селе на КРОВОВЕ, градови су тотално уништени (ФОТО, ВИДЕО)
Poljska

НАЈГОРЕ ПОПЛАВЕ ВЕКА! У Пољској се људи селе на КРОВОВЕ, градови су тотално уништени (ФОТО, ВИДЕО)

19.09.2024. 21:55
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38