ФУЈ - када ово прочитате, пица ће вам се згадити: Најпопуларније јело на свету крије мрачну тајну
Замислите хиљаде малих скакаваца како живе у савршено контролисаном окружењу, све док не постану састојак једног иновативног производа – брашна од скакаваца
У срцу Италије, једна иновативна стартап-фирма подиже револуцију у свету гастрономије – узгаја скакавце, али не као обичне инсекте, већ као извор хране за будућност.
Њихова тајна? Скакавци се не само користе за прављење брашна, већ и за стварање укусне, хрскаве пице.
Замислите хиљаде малих скакаваца како живе у савршено контролисаном окружењу, све док не постану састојак једног иновативног производа – брашна од скакаваца. Док ова идеја може изазвати кошмаре код неких, за друге је то корак ка будућности исхране.
Овогодишња дозвола у Италији за продају скакаваца у прехрамбене сврхе можда означава почетак нечег револуционарног. Скакавци су пажљиво третирани, смањење температуре их успављује, чиме се гарантује да не претрпе бол. Након тога, претварају се у прах, што отвара врата необичним, али потенцијално укусним јелима, можда чак и пици од скакаваца у вашој омиљеној италијанској пицерији.