ОТКРИВАМО ФЕНОМЕНАЛАН ТРИК: Ево како да спасите ПРЕЗАЧИЊЕНУ храну!
Било да сте превише засолили, ољутили или закиселили, овај трик ће вам спасити јело.
Чак и најврснијим куварима се дешава да погреше, па презачине јело. Иако вам можда делује да бисте у тим тренуцима најрадије бацили то што сте направили, никако то немојте да урадите пре неко покушате са овим триком.
Мада вам јело можда неће бити баш како сте очекивали, макар ћете донекле спасити ствар и умањити штету.
Прељутили сте јело
Уколико вам је јело прељуто, ствар можете неутрализовати додавањем слатке павлаке. Од помоћи такође може бити и шећер (уместо павлаке, никако заједно), али то треба да радите веома опрезно како не бисте претерали.
Презакисељено јело
И у овом случају имате неколико опција. Јело можете спасити са мало шећера или уколико је на пример у питању салата, исцедите киселину па попрскајте са мало воде.
Преслано јело
Сланоћу можете да ублажите додавањем куваног пиринча, кромпира или тестенина, у зависности од тога шта вам се боље уклапа уз јело. У сваком случају, потребно је да се кромпир, тестенина или пиринач неко време кувају заједно са осталим састојцима како би на себе повукли вишак соли.