OTKRIVAMO FENOMENALAN TRIK: Evo kako da spasite PREZAČINJENU hranu!
Bilo da ste previše zasolili, oljutili ili zakiselili, ovaj trik će vam spasiti jelo.
Čak i najvrsnijim kuvarima se dešava da pogreše, pa prezačine jelo. Iako vam možda deluje da biste u tim trenucima najradije bacili to što ste napravili, nikako to nemojte da uradite pre neko pokušate sa ovim trikom.
Mada vam jelo možda neće biti baš kako ste očekivali, makar ćete donekle spasiti stvar i umanjiti štetu.
Preljutili ste jelo
Ukoliko vam je jelo preljuto, stvar možete neutralizovati dodavanjem slatke pavlake. Od pomoći takođe može biti i šećer (umesto pavlake, nikako zajedno), ali to treba da radite veoma oprezno kako ne biste preterali.
Prezakiseljeno jelo
I u ovom slučaju imate nekoliko opcija. Jelo možete spasiti sa malo šećera ili ukoliko je na primer u pitanju salata, iscedite kiselinu pa poprskajte sa malo vode.
Preslano jelo
Slanoću možete da ublažite dodavanjem kuvanog pirinča, krompira ili testenina, u zavisnosti od toga šta vam se bolje uklapa uz jelo. U svakom slučaju, potrebno je da se krompir, testenina ili pirinač neko vreme kuvaju zajedno sa ostalim sastojcima kako bi na sebe povukli višak soli.