ТАЈНА САВРШЕНОГ ИЗГЛЕДА: У исхрани АНЕ ИВАНОВИЋ ужина је обавезна, а ево како спрема свој ОМИЉЕНИ СЛАТКИШ
Српска лепотица добар изглед дугује овоме!
Иако је завршила своју спортску каријеру, српска тенисерка Ана Ивановић не престаје да води рачуна о свом изгледу и здрављу.
У више наврата је откривала детаље своје исхране и тренинга, а ми вам сада на једном месту доносимо потпуну исхрану ове српске лепотице.
НЕ КУПУЈТЕ ОВАЈ ЈОГУРТ! У продавницама је, а садржи АДИТИВ који разара здравље - добро погледајте шта пише на етикети
ЛИДИЈА ВУКИЋЕВИЋ РАСКОПЧАНА И ВРЕЛИЈА НЕГО ИКАД! Глумица позирала у ИЗАЗОВНОМ издању - веш, ноге и бујне ГРУДИ (ФОТО)
Дан започиње изузетно хранљивим доручком
- Мој омиљени је авокадо и тост са пошираним јајима и прилог димљеног лососа или спанаћа“, каже Ивановић. Осим што је визуелно леп, авокадо садржи и велики део витамина са својим здравим мононезасићеним мастима, рекла је нутрициониста Лори Занини.
Авокадо вам такође обезбеђује здраву дозу витамина Б6, промовишући правилну имунолошку функцију; и магнезијум, који такође подржава снагу костију. Осим тога, спанаћ је такође пун витамина К, који помаже у згрушавању крви и одржава кости јаким. Зелење такође може помоћи вашој кожи и вашим цревима, рекла је за себе Дана Дана Ханес, такође нутрициониста. Између протеина у лососу, здравих масти у авокаду, угљених хидрата из тоста и лиснатог зеленила, ово је импресивно гориво и чини савршен доручак.
Ако ујутро нема тону времена за припрему доручка, има здраве резервне опције
- Ако сам у журби, правим протеински смути са бананом, бадемовим или кокосовим млеком (у зависности од тога шта имам), протеинским прахом и matcha прахом или циметом, мало ланеног семена и маслацем од бадема“, Ивановић каже. Никада је нећете ухватити како у свој смути ставља бобице и друге слаткише - "То није моја јутарња ствар."
Ручак је често лака салата
С обзиром на то да Ивановићева има све ово ново време за припрему оброка за себе, обожава пилетину на жару да је пребаци на салату за ручак. То је лак начин да се осећате као да сте кували, али ипак направите ручак за минут.
Сада када не тренира, променила се њена рутина вежбања, па тако и исхрану. Пре него што је изашла на терен до два и по сата, а затим је још сат времена одлазила у теретану, што значи да је морала стално да напаја своје тело како би га снабдела. Још увек доста ради, па и даље користи исте принципе које је научила о томе да свом телу обезбеди одговарајуће хранљиве материје, сада за другачију количину активности.
Грицкалице и ужина су дефинитивно део њене исхране, посебно када путује
Ивановићева воли орахе и протеинске плочице, мешајући их у зависности од тога шта може да нађе на аеродромима или на новим локацијама. „Такође, уживам у соковима и смутијима. Увек прогуглам „где је најближе место за сокове или смути“. ”Њена наруџба сокова укључује грејп, лимун и ђумбир. То је још један избор богат антиоксидантима.
Вечера се састоји од рибе или меса које се лако спремају
- Заиста волим рибу, па ћу помешати то са месом, али морам да имам протеине. Не могу преживети без тога ", каже она. Лосос и туњевина се лако пеку на роштиљу или ће скухати пилетину. Иако воли бифтек, кување тога препушта професионалцима.
Упариће протеине са поврћем богатим хранљивим материјама, попут слатког кромпира, а затим салате са стране. Њен омиљени додатак салати је burrata, она свежа моцарела пуњена кремом која само вришти лето када се упари са парадајзом.
Њени десерти изгледају невероватно
У зависности од доба дана, воли специјалне здраве колаче-врсту мини колача популарног у њеном родном граду у Швајцарској-коју ће сама направити. Или ће се упутити на локално место где су њихови колачи органски, вегански, без глутена и шећера, али и даље имају укус десерта. Њени фаворити су колач од чоколадног сира, колач од шаргарепе или хлеб од банане.
Не плаши се ни да направи своју верзију истих посластица. „База је направљена од хељде и урми са мало кокосовог уља. Затим дода још један слој бадемовог путера и прелије га чоколадом направљеном од агавиног сирупа, какаом и кокосовим уљем. Држи га у замрзивачу и може остати заувек, а и заиста је укусно.