УКУСНО И ЛАКО
Ово ће ОДУШЕВИТИ све домаћице! Ручак Снежане Ђуришић са ПИЛЕТИНОМ се лако спрема, а тек да видите ОМИЉЕНИ колач са МАКОМ
Ручак Снежане Ђуришић ће одушевити све даме
Певачица Снежана Ђуришић и поред сталних наступа и снимања стиже да се посвети обавезама у кући.
– Када имам времена, волим да припремам ручак код куће, да угађам својој породици. Ретки су тренуци када смо заједно, и ти моменти су драгоцени. Кувам према жељи, шта се коме једе, и слатко и слано, нема правила, мада су посластице мој фаворит, волим да једем, а слатко обожавам – рекла је Снежана једном приликом.
Рецепт Снежане Ђуришић за један од њених омиљених колача и одличну пилетину са спанаћем, певачица је пре извесног времена поделила са гледаоцима емисије “Практична жена”.
Колач са маком
Састојци:
6 јаја
180г шећера
180г путера
280г млевеног мака
2 штангле стругане чоколаде
1 мала кашика рума
Састојци за глазуру:
100г чоколаде
3 кашике уља
пекмез од кајсија
Припрема:
Одвојити беланца од жуманаца, па излупати снег од беланаца. Жуманца умутити са шећером, па у то додати, путер, млевени мак, стругану чоколаду и рум. Помешати са беланцима. Ту смесу сипати у подмазан плех и пећи око 40 минута на 180 степени. На охлађеном колачу направити рупе са дршком од варјаче а затим га премазати са пекмезом од кајсије. Преко пекмеза сипати глазуру од чоколаде отопљене са мало уља.
Пилетина са спанаћем
Састојци:
око 500 г пилећег филеа
1 јаје
брашно
презле
1 шака спанаћа
1 црвена паприка
300 мл неутралне павлаке
комадић путера
200 г качкаваља
кашика сенфа
зачини (со, бибер, бели лук у праху)
2 паковања нудлиж
Припрема:
Паприку треба динстати на путеру десетак минута, а затим додати спанаћ. Крчкајте још пар минута. Затим додати неутралну павлаку, сенф и сир и мешати док се све лепо не сједини. Потребно је додати зачине по укусу (со, бибер, бели лук) и склоните са ватре. Исеците месо на шницле, а затим испохујте на класичан начин.
Оно што је такође потребно је да месо треба прво уваљати у брашно, па у умућено јаје и на крају у презле и пржити на врелом уљу. Затим скувати нудле. Скуване нудле убацити у сос од паприка и спанаћа. Поховане шницле исецкати на тракице. На тањир прво сипати сос са нудлама, а затим поређати месо одозго.