UKUSNO I LAKO
Ovo će ODUŠEVITI sve domaćice! Ručak Snežane Đurišić sa PILETINOM se lako sprema, a tek da vidite OMILJENI kolač sa MAKOM
Ručak Snežane Đurišić će oduševiti sve dame
Pevačica Snežana Đurišić i pored stalnih nastupa i snimanja stiže da se posveti obavezama u kući.
– Kada imam vremena, volim da pripremam ručak kod kuće, da ugađam svojoj porodici. Retki su trenuci kada smo zajedno, i ti momenti su dragoceni. Kuvam prema želji, šta se kome jede, i slatko i slano, nema pravila, mada su poslastice moj favorit, volim da jedem, a slatko obožavam – rekla je Snežana jednom prilikom.
Recept Snežane Đurišić za jedan od njenih omiljenih kolača i odličnu piletinu sa spanaćem, pevačica je pre izvesnog vremena podelila sa gledaocima emisije “Praktična žena”.
Kolač sa makom
Sastojci:
6 jaja
180g šećera
180g putera
280g mlevenog maka
2 štangle strugane čokolade
1 mala kašika ruma
Sastojci za glazuru:
100g čokolade
3 kašike ulja
pekmez od kajsija
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa izlupati sneg od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, pa u to dodati, puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum. Pomešati sa belancima. Tu smesu sipati u podmazan pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Na ohlađenom kolaču napraviti rupe sa drškom od varjače a zatim ga premazati sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipati glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.
Piletina sa spanaćem
Sastojci:
oko 500 g pilećeg filea
1 jaje
brašno
prezle
1 šaka spanaća
1 crvena paprika
300 ml neutralne pavlake
komadić putera
200 g kačkavalja
kašika senfa
začini (so, biber, beli luk u prahu)
2 pakovanja nudliž
Priprema:
Papriku treba dinstati na puteru desetak minuta, a zatim dodati spanać. Krčkajte još par minuta. Zatim dodati neutralnu pavlaku, senf i sir i mešati dok se sve lepo ne sjedini. Potrebno je dodati začine po ukusu (so, biber, beli luk) i sklonite sa vatre. Isecite meso na šnicle, a zatim ispohujte na klasičan način.
Ono što je takođe potrebno je da meso treba prvo uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle i pržiti na vrelom ulju. Zatim skuvati nudle. Skuvane nudle ubaciti u sos od paprika i spanaća. Pohovane šnicle iseckati na trakice. Na tanjir prvo sipati sos sa nudlama, a zatim poređati meso odozgo.