ДОМАЋИЦЕ, ЕВО ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊУ ТРПЕЗУ: Припремите божанствени КРОМПИР СА ПОВРЋЕМ и ЗДРАВУ ГРИЦКАЛИЦУ пуну влакана
Инспирација за ручак и ужину из бакине кухиње.
Кромпир са пуно другог поврћа, испечен са фином комбинацијом зачина може послужити као прилог, а за оне који воле лагане оброке и као комплетан оброк. Спрема се лако и брзо. Тајна одличног укуса овог јела је у доброј комбинацији састојака.
У овој хармонији укуса нећете осећати недостатак меса, јер је кромпир сам по себи нутритивно богат. Међутим, уколико сте љубитељ меса, ово вам увек може послужити и као додатак месу.
Осим инспирације за главно јело, данас вам доносимо и предлог шта да спремите за ужину. Здрава грицкалица за коју вам је потребно само три састојка, а укус је фантастичан. Бака Јела је први пут прави, али каже да је одушевљена богатим укусом који настаје комбинацијом само неколико састојака.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/06/348362135_984118212723066_1538804508683921492_n.jpg?itok=o9tsoI_F)
Направите КРОФНЕ по СТАРОМ РЕЦЕПТУ из бакине кухиње! Цела кућа ће замирисати на детињство (ВИДЕО)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/06/baka_2.jpg?itok=leArJb8h)
ХРСКАВЕ И ПРЕУКУСНЕ: Рецепт за пуњене, поховане ПАЛАЧИНКЕ којима нико не може одолети!
Потребно је:
- кромпир
- шаргарепа
- мањи корен целера
- 1 струк младог црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 љута паприка по жељи
- 1 парадајз
- зачини (со и бибер)
- уље
Припрема:
Све поврће исећи на коцке, потомом убацити зачине, сецкан бели лук и прелити уљем, а потом измешати док се све не изједначи. Затим смесу пребацити у тигањ и додати неколико кашика воде, а потом све поклопити и динстати 30 минута, док поврће не омекша. Додати и першунов лист, како би укус био још богатији.
Препоручујемо вам да јело сервирате топло. Уживајте у божанственим залогајима здравог оброка.
За здраву гричкалицу потребно је само три састојка:
- 1 већа банана
- 100 гр сусама
- 100 гр дулечног семена
Припрема:
Изгњечити банану да се претвори у кашу и пусти сок. У кашу додати семенке сусама и дулечно семе, а затим мешати док се добро не изједначи. Пећи у округлом калупу за колаче или крофне, а тепсију обавезн обложити пек папиром. У калуп ставити по једну кашичицу смесе и добро притиснути са свих страна, па уклонити калуп. Пећи на 200 степени око 20-25 минута док лепо не порумени.