DOMAĆICE, EVO IDEJA ZA DANAŠNJU TRPEZU: Pripremite božanstveni KROMPIR SA POVRĆEM i ZDRAVU GRICKALICU punu vlakana
Inspiracija za ručak i užinu iz bakine kuhinje.
Krompir sa puno drugog povrća, ispečen sa finom kombinacijom začina može poslužiti kao prilog, a za one koji vole lagane obroke i kao kompletan obrok. Sprema se lako i brzo. Tajna odličnog ukusa ovog jela je u dobroj kombinaciji sastojaka.
U ovoj harmoniji ukusa nećete osećati nedostatak mesa, jer je krompir sam po sebi nutritivno bogat. Međutim, ukoliko ste ljubitelj mesa, ovo vam uvek može poslužiti i kao dodatak mesu.
Osim inspiracije za glavno jelo, danas vam donosimo i predlog šta da spremite za užinu. Zdrava grickalica za koju vam je potrebno samo tri sastojka, a ukus je fantastičan. Baka Jela je prvi put pravi, ali kaže da je oduševljena bogatim ukusom koji nastaje kombinacijom samo nekoliko sastojaka.
Napravite KROFNE po STAROM RECEPTU iz bakine kuhinje! Cela kuća će zamirisati na detinjstvo (VIDEO)
HRSKAVE I PREUKUSNE: Recept za punjene, pohovane PALAČINKE kojima niko ne može odoleti!
Potrebno je:
- krompir
- šargarepa
- manji koren celera
- 1 struk mladog crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 ljuta paprika po želji
- 1 paradajz
- začini (so i biber)
- ulje
Priprema:
Sve povrće iseći na kocke, potomom ubaciti začine, seckan beli luk i preliti uljem, a potom izmešati dok se sve ne izjednači. Zatim smesu prebaciti u tiganj i dodati nekoliko kašika vode, a potom sve poklopiti i dinstati 30 minuta, dok povrće ne omekša. Dodati i peršunov list, kako bi ukus bio još bogatiji.
Preporučujemo vam da jelo servirate toplo. Uživajte u božanstvenim zalogajima zdravog obroka.
Za zdravu gričkalicu potrebno je samo tri sastojka:
- 1 veća banana
- 100 gr susama
- 100 gr dulečnog semena
Priprema:
Izgnječiti bananu da se pretvori u kašu i pusti sok. U kašu dodati semenke susama i dulečno seme, a zatim mešati dok se dobro ne izjednači. Peći u okruglom kalupu za kolače ili krofne, a tepsiju obavezn obložiti pek papirom. U kalup staviti po jednu kašičicu smese i dobro pritisnuti sa svih strana, pa ukloniti kalup. Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta dok lepo ne porumeni.