ОВАКО СЕ ПРАВИЛНО КИСЕЛИ КУПУС: Старински рецепт који проверено успева чак и почетницима!
Јесен је стигла, купус је ту, време је за припрему зимнице, а она је незамислива без кислеог купуса. Да би вам успео, пратите овај рецепт
Тајна је у томе што се количина соли не везује за количину купуса, него за количину воде која се сипа преко њега. Килограм соли иде на 30 кг купуса.
Осим купуса потребно је:
- килограм соли на 30 кг купуса
- гушћа памучна крпа
- камен или тегла запремине 1,5 л
Скинула ХИЏАБ и обукла МИНИ-СУКЊУ: Стил арапске принцезе њен народ сматра ВУЛГАРНМ и неприкладним!
Глумица СМРШАЛА 20 КИЛОГРАМА након порођаја уз помоћ овог режима исхране, ове НАМРИНИЦЕ су обавезне
Припрема:
Главице купуса очишћене од површинског слоја листова опрати, зарезати крстић на корену и ређати их у буре. Неколико главица купуса пресећи на четвртине и половине и њих угурати између целих главица како би се заглавиле, односно чврсто стајале.
Налити воду два прста изнад купуса. Ставити преко купуса дрвени или пластични притискач. Преко притискача ставити камен или теглу пуну воде. Раширити крпу и на њу ставити потребну количину соли, увити је и ставити поред камена. Со ће се полако отапати и падати до дна, тако да није потребно претакање расола.
Затворити буре и повремено контролисати количину воде неколико дана. Доливати воду по потреби, да главице купуса не буду ван воде. Притом испирати камен, а уколико се користи тегла, обавезно је опрати споља.
БОНУС ВИДЕО: "Била сам немоћна, дала сам му то да се смири!" Александра Пријовић о васпитању сина