СТАРИ ШОПСКИ РЕЦЕПТ
ЈУЖЊАЧКА ПОСНА ПОПАРЕНИЦА - Направите овај специјалитет од само ПАР САСТОЈАКА и одушевите своје укућане
Српска кухиња веома је разноврсна. У сваком њеном делу спремају се јела типична за тај крај. Данас, када имамо приступ интернету, лакше долазимо до рецепата из свих делова Србије.
Некада је било потребно да обилазимо сваки део наше земље или да се ослањамо на приче својих пријатеља о рецептима које су пробали у различитим местима наше домовине.
Јужњачка кухиња је увек привлачила велику пажњу и била синоним за раскошну трпезу. Бурна историјска дешавања утицала су и на кухињу, тако да смо на крају добили јела која у себи садрже разно биље и зачине и веома су специфичне ароме.
Оно што је свакако познато о јудима са Југа, јесте то да су велики гурмани и да могу "добро" да поједу. Представљамо вам рецепт за јужњачку посну попареницу, за коју верујемо да ће вас оборити са ногу!
Потребни састојци за тесто:
- 1л воде
- 2 кашичице соли
- 50мл уља
- 1 пуна кашичица соде бикарбоне
- 250г кукурузног брашна
- 150г пшеничног оштрог брашна
Потребни састојци за фил:
- 2-3 празилука
- Уље за пржење по потреби
- 2-3 киселе паприке
- 500г спанаћа
- Зачини: Со, бибер, бели лук у гранулама или свежи бели лук
За припрему ће вам бити потребан и посни маргарин или уље.
Поступак припреме погледајте на видеу испод.
Надамо се да ћете и ви уживати у овом рецепту колико и ми и да ће се овај јужњачки специјалитет наћи на вашој трпези. Пријатно!