ЈЕДНОСТАВНО
За КУВАЊЕ КРОМПИРА нису довољни само вода и со, додајте и овај састојак за ИДЕАЛАН УКУС!
Кромпир је неопходан састојак у кухињи. Хранљива је, заситна, разноврсна и популарна и код одраслих и код деце. Поред тога, постоји много трикова који се могу користити за постизање бољих резултата у припреми рецептура за кромпир. Открићемо вам трик како да кувате кромпир како би добили најбољи укус ове намирнице!
Који је трик да се кромпир добро скува?
Сирће је производ који увек имамо, било бело или винско, не може да недостаје у нашем кухињском ормарићу. Одличан је за еколошки прихватљиво и ефикасно средство чишћење, као и за козметичке производе, али још увек не знате шта може да уради за кромпир. Како бели кромпир има већи удео скроба, идеалан је (због брашнасте текстуре) за припрему укусног пиреа.
С друге стране, тврђи кромпир (воштане текстуре) је идеалан за припрему помфрита или печеног кромпира. Све што треба да урадите је да кувате кромпир 30 минута и после 15 минута кувања додајте со и мало сирћета.
Сирће помаже кромпиру да формира танку кожицу споља, тако да им кожа помаже да задрже облик. Било које сирће да користите, послужиће. Не заборавите да не додајете превише да бисте избегли горак укус кромпира.
Једна кашичица је довољна за 4 или 5 кромпира. Уз то, пХ сирћета спречава разлагање пектина из кромпира.
Уместо сирћета можете користити и лимунов сок. Захваљујући овој методи, укус кромпира постаје интензивнији. Вреди покушати, јер је кромпир са лимуновим соком веома добра комбинација.