ТРИК ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА: Ево како да вам КОЛАЧИ ОСТАНУ СВЕЖИ што дуже, заборавите на БАЦАЊЕ
Сачувајте свежину и укус колача
Пред нама је велики број слава, новогодишња прослава, Божић и друго. Многе домаћице колаче спремају за сваки дан посебно, али само оне искусне знају да постоји трик да они остану свежи и укусни и неколико дана касније.
Ове године заборавите на бацање омиљених слаткиша, већ уживајте у њима максимално.
Спремите се за ПРАЗНИЧНУ СЕЗОНУ: Стајлинг ИНСПИРАЦИЈЕ наших ПОЗНАТИХ ДАМА (ФОТО)
1. Хрскави колачићи не подносе влагу, тачније влажна околина ће их омекшати због чега ће изгубити хрскавост. Препоручује се да их зато чувате у херметички затвореној посуди, али никако их у посуду не стављајте топле, него тек у потпуности охлађене
2. Колаче од дизаног, прхког или лиснатог теста најбоље је замрзнути. Пре чувања у замрзивачу претходно их је потребно оставити на пола сата у фрижидер, па тек онда пребацити температуру испод нуле. На овај начин ће се очувати прхкост теста. 3. Уколико желите да сачувате остатке штрудле или куглофа, кексића с пуњењем који морају да буду сочни, најбоље их је чувати у посуди у коју сте додали половину исечене јабуке или кришку хлеба. Они делују попут овлаживача који продужаваују рок свежине колача.
3. Кремасте колаче не препоручује се да држите у фрижидеру дуже од три дана, потом их је најбоље замрзнути и то прекривене масним папиром, па упаковане у кесу или посуду. Пре планиране конзумације рачунајте на претходних најмање три сата потребних да се колачићи на собној температури одмрзну - на овај начин ће бити као свежи.