Преко ТАЊИРА до КРЕВЕТА у пар корака - Навике и ХРАНА који ПОДСТИЧУ СТРАСТ и ЈАЧАЈУ ЛИБИДО
Пробајте са исхраном која је не само здрава за организам већ и за интимни живот!
Стручњаци кажу да чак 30-40 посто жена пати од полне дисфункције, коју карактеришу губитак жеље или немогућност да се ужива у интимном односу. Најчешћи узроци дисфункционалности јесу комбинација физичких и психичких фактора, укључујући стрес, проблеме у емотивној вези, болест, депресивност, дуван и дрогу. Звучи застрашујуће, зар не? Ипак, судећи према тврдњама америчких стручњака, проблем интимне дисфункције најчешће може да се реши за неколико недеља.
Све што треба да урадите јесте да незнатно коригујете исхрану и стил живота.
Доказе о ефикасности ових метода, и то из прве руке, нуди амерички психолог Марена Линдберг. На основу личног искуства, ова жена написала је и књигу „Оргазмична исхрана“, у којој нуди једноставна решења за неке од најчешћих интимних проблема. Наиме, пре неколико година, Линдбергова је имала озбиљних проблема у браку и интимном односу (да, тога нису поштеђени ни психолози!), а највише због немогућности да доживи оргазам.
Но, убрзо је остала у другом стању и, у намери да побољша здравље, променила је начин исхране. Резултат?
Либидо јој се невероватно побољшао и њен брак је спасен.
ОТИЋИ или ОСТАТИ у односу?! Јасни показатељи да тренутни ПАРТНЕР НИЈЕ ЗА ВАС и да је време да КРЕНЕТЕ ДАЉЕ
Рођени МАГНЕТИ ЗА НОВАЦ и ОБИЉЕ - Ових ПЕТ ХОРОСКОПСКИХ ЗНАКОВА добијају НЕОЧЕКИВАНИ НОВАЦ у фебруару
УЗИМАЈТЕ КАПСУЛЕ РИБЉЕГ УЉА
Рибље уље доказано подиже ниво допамина (трансмитера осећаја задовољства) у мозгу. Према мишљењу стручњака, то ствара осећај сензуалности, повезаности са интимним органима, као и способност да се осети и ужива у додиру. Осим тога, рибље уље подстиче доток крви у гениталну област, због чега је повећана сензитивност овог дела тела. Али, зар риба у исхрани не може да замени рибље уље у капсулама? Па, будући да би за подизање нивоа допамина било неопходно да свакодневно једете масну рибу (што често и није могуће, или не одговара вашем укусу), капсуле су најбоље решење. Ипак, постоје и други извори допамина у које спадају говедина, шкољке, пилетина, ћуретина и млечни производи.
ЈЕДИТЕ ВИШЕ ЧОКОЛАДЕ!
Е, то је заиста препорука о којој сања већина нас. Но, постоје два услова: први је да чоколада буде црна а други је да не смете да поједете више од 14 г дневно. И, у чему је трик? Квалитетне чоколаде, са већим процентом какаоа, садрже хемијске материје које подижу ниво допамина. Штавише, чоколада у организму изазива биохемијске процесе, који наликују онима кад сте у стању заљубљености. Иначе, италијански научници открили су да жене које редовно једу чоколаду више уживају у интимном односу од жена које је ретко конзумирају, или то уопште не чине.
ИЗБАЦИТЕ КАФУ (КОФЕИН) ИЗ ИСХРАНЕ
Таман смо се обрадовали због чоколаде, када нас је (неспремне) затекла вест о забрани испијања кафе. Ух!
Али, ако желите да будете задовољни својим интимним животом, онда морате да се уздржите од бројних стимулативних материја, као што је кофеин (налази се у кафи, чају, појединим газираним напицима и аналгетицима), алкохол и дуван. Поред тога, треба да редукујете унос угљених хидрата (пођеднако скроба и шећера), да би ниво серотонина у мозгу остао стабилан. Превише кафе и слаткиша може да наруши равнотежу између серотонина и допамина, која је кључни фактор либида и интимне активности.
ПОВЕЋАЈТЕ УНОС МАСТИ
Уколико сте гојазни, или патите од хипертензије, консултујте се са лекарем пре него што укључите више масноћа у исхрану. Но, одржавање здравог нивоа монозасићених (маслиново уље и језграсто воће) и засићених масти (млечни производи и место), плус протеини – подижу ниво „слободних тестостерона“, који подстичу жељу код жена. Иначе, слободни тестостерони наводе на размишљање о мушкарцима, интимном чину и оргазмима. Али, то није све: ови хормони повећавају ниво енергије и омогућавају изградњу мишићне масе. А што жена има више мишића, лакше јој је да ослаби и да лепо изгледа.
У основи, оргазмична исхрана базирана је на протеинима и корисним мастима, са малом количином угљених хидрата.