Цео живот ЛУДИТЕ јер помфрит не може да вам испадне као у ресторану? Открили смо у чему је ФОРА!
Ништа једноставније.
Помфрит је вероватно једна од оних ствари које воле и стари и млади. Иде уз све, укусан је, није превише здрав али је и те како дозвољен, додуше повремено.
САША ПОПОВИЋ ПОСТАЈЕ ОТАЦ! Пинкова звезда пресрећна
Вероватно сте небројено много пута покушали да направите код куће помфрит који ће бити као у ресторану, или барем сличан али једноставно не иде. Па, коначно смо сазнали у чему је цака да кромпир унутра буде сочан а споља хрскав.
БРЖЕ, ЛАКШЕ, ЛЕПШЕ: Овог Ускрса спремите јаја на ПОТПУНО другачији начин који ће вас ОДУШЕВИТИ!
Састојак који је заслужан за ово је веровали или не, кукурузни скроб. Припрема је у суштини иста као и до сада са ситним изменама.
У продавници, односно на пијаци, требало би да бирате кромпире са тамном кором и пар клица. Затим га насецкајте али тако да комади буду дебели отприлике један центиметар. Уколико су претанки, изнутра се неће испржити како треба а споља ће изгорети. Помфрит затим обавезно посушите крпом како бисте што више воде извукли. Поспите мало кукурузног скроба, како би додатно исушио вишак воде који крпа не може. Управо због овога ваш помфрит ће споља бити хрскав као што је и у ресторану.
Затим равномерно попрскајте помфрит са мало маслиновог уља, а онда их и поређајте на плех, притом пазећи да не направите гомилице већ да сваки комадић има довољно простора.