ПИТА СА ВИШЊАМА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ! Направите омиљену посластицу из детињства за час!
19.10.2020.
20:19
Коментари (0)
Потребно је само шест састојака!
Многима је била омиљена посластица током одрастања. Пита са вишњама свима нама је остала у лепом сећању као главни слаткиш из бакине кухиње.
НАВЛАЧИШ ЛОШУ ЕНЕРГИЈУ! Простор претрпан СТВАРИМА, није добро место за живот, ЕВО како да то РЕШИШ!
НАВЛАЧИШ ЛОШУ ЕНЕРГИЈУ! Простор претрпан СТВАРИМА, није добро место за живот, ЕВО како да то РЕШИШ!
Да ли су ти рекли да си ВЕШТИЦА!? Ево како ћеш ЗНАТИ да ПРИПАДАШ посебној ГРУПИ жена, ово су ПОКАЗАТЕЉИ!
Да ли су ти рекли да си ВЕШТИЦА!? Ево како ћеш ЗНАТИ да ПРИПАДАШ посебној ГРУПИ жена, ово су ПОКАЗАТЕЉИ!
"Да ли имаш неку ПОЛНУ БОЛЕСТ!?" Најгора питања КОЈА су ЉУДИ ПОСТАВЉАЛИ за време с*кса!
"Да ли имаш неку ПОЛНУ БОЛЕСТ!?" Најгора питања КОЈА су ЉУДИ ПОСТАВЉАЛИ за време с*кса!
Да ли сте знали да је невероватно једноставно спремити је?
Представљамо вам најлакши рецепт за питу са вишњама.
Састојци за 6 ролни:
- 500 г кора
- 1 кг свежих вишања
- 400 г шећера
- 100 мл уља
- 300 г мрвица или гриза
Припрема:
Очистити вишње.
На сто сместити прву кору и премазати је уљем. Преко ње ставити другу кору, премазати уљем и сипати једну кашику шећера. На трећу кору сипајти уље, шећер и вишње (160 - 170 г) , а по вишњама посути још једну кашику шећера и мало мрвица (или гриза). Смотати тесто у ролну и сместити у плех. Исто поновити још пет пута.
Загрејати рерну на 180 степени и пите пећи 40 минута, или док не порумене.
Посути пите шећером у праху и служити их вреле.
Пријатно!
САРМА ДОБИЛА ПОЧАСНУ ТИТУЛУ У ДУБАИЈУ: Најпознатије српско јело нашло се у књизи НАЈБОЉИХ!
САРМА ДОБИЛА ПОЧАСНУ ТИТУЛУ У ДУБАИЈУ: Најпознатије српско јело нашло се у књизи НАЈБОЉИХ!