ОВО ЈЕ НАЈГОРЕ ШТО МОЖЕТЕ УРАДИТИ КАД ОДМРЗАВАТЕ МЕСО: Све домаћице праве КОБНУ грешку! Може бити ОПАСНО!
Обратите пажњу.
Да ли сте и ви међу највећим бројем домаћица које пилеће месо одмрзавају тако што га оставе на кухињском пулту да се открави на собној температури?
ИНСТАНТ РЕЦЕПТ: Ћуфтице са туњевином од старог хлеба
Како да унесете протеине током поста: Ове намирнице могу да замене месо и млеко
ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!
Ако јесте, имамо лошу вест за вас - ово је нешто најгоре што можете да урадите када је одмрзавање пилетине у питању!
Наиме, када месо дуго стоји на собној температури, стварање бактерија је неизбежно, а оне се даље преносе на ваше руке, кухињске крпе, посуђе и могу да изазову опасне болести.
Још један катастрофалан начин одмрзавања пилетине је у микроталасној пећници, јер осим што превисока температура погодује развоју бактерија, успут ћете и уништити текстуру меса. То се дешава јер се месо не одмрзава равномерно, што ће се на крају одразити и на укус.
Најбоље што можете да урадите јесте да вече пре него што ћете спремати пиле, месо преместите у фрижидер.
Постоји и бржа метода - пилетину ставите у пластичну кесу, добро завежите, а потом кесу ставите у посуду са хладном водом. Важно је да вода не дође у директан додир са месом, а ни по коју цену не користите врућу или топлу воду, већ искључиво хладну.
Можда нисте знали, али ако баш немате времена, уопште не морате ни да одмрзавате пилетину!
Зачините је и ставите у рерну или на кување као и обично и све ће бити исто као и када је месо одмрзнуто, само што ће термичка обрада морати да траје дупло дуже.
Овај начин припреме не препоручује са само када је у питању пржење, јер ће стално отпуштати воду и прскати на све стране, а због влаге неће моћи ни да се ухвати корица.
Најбоље да овај метод користите када припремате јела која се иначе дуго кувају или пеку, попут гулаша.
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Направите најукуснију погачу без квасца
Здраво, укусно и брзо: Крем чорба од празилука (РЕЦЕПТ)
Зажелели смо их се: Како најбоље испржити младе кромпириће
Кад немате квасац или прашак за пециво: Ово може бити добра замена