Права посластица за све који ПОСТЕ: Направите укусан МАНАСТИРСКИ РАТЛУК од руже!
Припрема је брза и једноставна.
У току је ускршњи пост и прави тренутак је да издвојите мало времена за укусан манастирски ратлук од руже.
ТАЧНО ПРЕД ПОРОЂАЈ: Трудна певачица доживела САОБРАЋАЈНУ НЕСРЕЋУ!
Треба да урадите следеће:
1. Скувајте шећер у већем суду са 750 мл воде. Сируп треба да буде гушћи него за слатко.
2. У другом суду растопите 250 г густина у 750 мл воде, добро измешајте да нема ни једне грудвице, па га изручите у кувани шећер на шпорету. Мешати непрестано чистом дрвеном кашиком и продужити кување на јакој ватри, само пазити да маса не загори.
3. Лимунтус величине лешника растопити у мало воде. Кад је кување већ при крају, треба да се маса при кувању одваја од шерпе и да оставља празан траг при повлачењу кашике по дну суда (то је око 40 минута кувања).
ЛИМУ ИСПРОЗИВАЛИ НА ИНСТАГРАМУ: Похвалила се СЕК*И ногама, али један детаљ ЗГРОЗИО је фанове! (ФОТО)
4. Додајте 6-8 капи есенције руже. Масу наспите у тепсију, а када се охлади исеците на ситне комаде и уваљајте у прах шећер.