РЕЦЕПТ ЗЛАТА ВРЕДАН: Направите ВЕГАНСКЕ бургере који су БОЉИ И ЗДРАВИЈИ од обичних (ВИДЕО)
Ко каже да се не може без меса?
Иако су они често јако нездрави, нема особе која не воли да поједе добар и сочан бургер и уз њега хрскаве кромпириће.
Међутим, знамо да састојци из тих сочних бургера умеју да буду врло нездрави и штетни за наш организам, поготову ако се конзумирају сваког дана.
Ако си рођен у ЈЕДНОМ ОД ОВА ТРИ знака зодијака СЛАВА ТИ ЈЕ У ЗВЕЗДАМА: Један је мало ко очекивао...
Унапређена МИСИОНАРСКА ПОЗА: Пробај ово вечерас и доживи ЕКСПЛОЗИЈУ ЗАДОВОЉСТВА са партнером
ДОРУЧАК ЗА МРШАВЉЕЊЕ: Ево шта ЈЕСТИ ујутру по савету НУТРИЦИОНИСТЕ, ово је ХРАНЉИВО и одлично за ДИЈЕТУ
Масовном производњом индустријског меса, произвођачи често посежу за конзевансима, бојама и другим вештачким додацима који могу бити врло штетни по наш организам поготову ако месо не обрадите довољно термички.
Као замену за месне бургере можете користити бургере направљени од поврћа - веге бургере.
Вегетеријанци су толико изучили ароме и укусе појединих поврћа да комбинације која праве не само да подсећају на месо, већ су и бољег укуса!
Правило је, да нема правила! Комбинацију поврћа можете сами правити у зависности шта највише волите да једете. Међутим, једна поврћка "вреди више од других" и даје специјалну арому свим јелима, не само вегетеријанским.
То је лук. Лук има своју препознатљиву арому која оплемењује сва јела и као састојак и као додатак, поготову ако се попржи. Он се препоручује да буде саставни део микса вашег веге бургера.
У овом рецепту коришћено је само три састојка:
- лук (љубичасти)
- перчун
- сочиво
Поред ова три састојка, можете додати било које поврће па чак и сир.
Припрема:
Скувајте сочиво и оцедите, исеците лук и першун и додајте зачине по жељи (вегету, паприку, куркуму, бибер, со или било који други који практикујете у својој исхрани). Цео садржај измешајте и изблендирајте. Од смесе коју сте добили обликујте пљескавице по жељи.
Пљескавице можете испећи у рерни (око 30 минута на 180 степени) или испржити на маслиновом или сунцокретовом уљу.
Као додатак можете користити биљни сир и додатно поврће - купус, зелену салату, парадајз и друго.
Ако сте прескочили неки корак, можете погледати ОВДЕ!
Немојте мислити да веге бургере једу искључиво вегетеријанци. Исхрана без меса би требало да се практикује бар једном у месец дана и то ако можете бар 3 дана. Разлог је једноставан, да би се очистили од штетних материја које уносимо преко животињске хране.