(РЕЦЕПТ) Најукуснија кремпита са ЛИСНАТИМ ТЕСТОМ - Ево како да је НАПРАВИТЕ!
Једноставан рецепт за савршен укус.
Ево како да направите укусну кремпиту са лиснатим тестом.
Доказ да ивер не пада далеко од кладе: Холивудска звезда и њена мама су ПРЕСЛИКАНЕ, сад је јасно на кога је ПРЕЛЕПА
ИСХРАНОМ СЕ БОРИТЕ ПРОТИВ СТАРЕЊА: Одложите појаву СЕДИХ уз помоћ ОВИХ намирница!
Сигурно нисте ПРОБАЛИ укусније ТЕСТО! ОВО је рецепт за МЕКАНИ домаћи хлеб са ПИВОМ!
Састојци:
500 г лиснатог теста или готове коре за кремпиту
6 јаја
2 ванилин шећера
20 кашика шећера
8 кашика брашна
4 кашике густина
1 л млека
1/2 слатке павлаке
ЉУБАВ НЕИЗМЕРНА: Слобода Мићаловић слави рођендан, а ОВУ сестрину поруку ће заувек памтити! (ФОТО)
Фигура на којој ће јој многе завидети! Марија Вељковић се скинула у бикини, а ми смо занемели! (ФОТО)
ТУРСКИ МИЛИОНЕР ПРЕКРИО РУЖАМА БИВШУ СРПСКУ СНАЈКУ: Лежи гола и насмејана, па открила шта је чини срећном
Припрема:
1. Ако нису у питању готове коре за кремпиту, онда развијте одмрзнуто лиснато тесто и сваку кору испеците у рерни.
2. Умутите 6 жуманаца са 10 кашика шећера, 2 ванил-шећера, па у умућена жуманца додајте 8 кашика брашна, 4 кашике густина и 2,5 дл млека. Све измешајте миксером.
3. Остатак млека (7,5 дл) ставите на ринглу да проври, па смањите температуру и у млеко сипајте жуту смесу од жуманаца и кувајте крем док не постане густ. Оставите га да се мало прохлади па у њега додајте умућен шам од 6 беланаца и 10 кашика шећера (додати га у јос врућ жути крем лагано мешајући варјачом).
4. Једну кору од лиснатог теста ставите на тацну. Преко ње сипајте крем а преко њега, кад се прохлади, ставите умућену слатку павлаку без додавања шећера (ако је не волите, не морате је ставити, али с њом колач делује декоративније и укуснији је).
5. Преко павлаке, или само жутог крема, поспите претходно измрвљену другу кору лиснатог теста и на крају колач поспите шећером у праху.