(RECEPT) Najukusnija krempita sa LISNATIM TESTOM - Evo kako da je NAPRAVITE!
Jednostavan recept za savršen ukus.
Evo kako da napravite ukusnu krempitu sa lisnatim testom.
Dokaz da iver ne pada daleko od klade: Holivudska zvezda i njena mama su PRESLIKANE, sad je jasno na koga je PRELEPA
ISHRANOM SE BORITE PROTIV STARENJA: Odložite pojavu SEDIH uz pomoć OVIH namirnica!
Sigurno niste PROBALI ukusnije TESTO! OVO je recept za MEKANI domaći hleb sa PIVOM!
Sastojci:
500 g lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
6 jaja
2 vanilin šećera
20 kašika šećera
8 kašika brašna
4 kašike gustina
1 l mleka
1/2 slatke pavlake
LJUBAV NEIZMERNA: Sloboda Mićalović slavi rođendan, a OVU sestrinu poruku će zauvek pamtiti! (FOTO)
Figura na kojoj će joj mnoge zavideti! Marija Veljković se skinula u bikini, a mi smo zanemeli! (FOTO)
TURSKI MILIONER PREKRIO RUŽAMA BIVŠU SRPSKU SNAJKU: Leži gola i nasmejana, pa otkrila šta je čini srećnom
Priprema:
1. Ako nisu u pitanju gotove kore za krempitu, onda razvijte odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.
2. Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanil-šećera, pa u umućena žumanca dodajte 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 dl mleka. Sve izmešajte mikserom.
3. Ostatak mleka (7,5 dl) stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i kuvajte krem dok ne postane gust. Ostavite ga da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen šam od 6 belanaca i 10 kašika šećera (dodati ga u jos vruć žuti krem lagano mešajući varjačom).
4. Jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu. Preko nje sipajte krem a preko njega, kad se prohladi, stavite umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera (ako je ne volite, ne morate je staviti, ali s njom kolač deluje dekorativnije i ukusniji je).
5. Preko pavlake, ili samo žutog krema, pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa i na kraju kolač pospite šećerom u prahu.