Десерт који МИРИШЕ НА ДЕТИЊСТВО - Бакин колач од јабука са КАРАМЕЛ ПРЕЛИВОМ осваја и мирисом и укусом
18.11.2023.
09:11
Коментари (0)
Тако једноставно се припрема да ће бити редован на вашем менију.
Потребно је:
- 2 јабуке
- 100 гр шећера
- 30 гр маслаца
- 1 ванилин шећера
- 30 мл уља
- 150 гр јогурта
- 200 гр брашна
- 1 прашак за пециво
- корицу лимуна
- 3 кашике шећера
Никад УКУСНИЈИ рецепт за КРОМПИР - Предлог из бакине кухиње обједињује САВРШЕНУ мешавину ЗАЧИНА (ВИДЕО)
Никад УКУСНИЈИ рецепт за КРОМПИР - Предлог из бакине кухиње обједињује САВРШЕНУ мешавину ЗАЧИНА (ВИДЕО)
Вероватно НАЈБОЉА УВИЈАЧА коју ћете пробати! Бака доноси РЕЦЕПТ за ПИТУ са СПАНАЋЕМ и СИРОМ, и највећи почетници ће "ПОКИДАТИ"
Вероватно НАЈБОЉА УВИЈАЧА коју ћете пробати! Бака доноси РЕЦЕПТ за ПИТУ са СПАНАЋЕМ и СИРОМ, и највећи почетници ће "ПОКИДАТИ"
Припрема:
У тигањ ставити 3 кашике шећера да се претвори у карамел. Додати кашичицу маслаца да се истопи. Јабуке исећи на коцке и убацити у тигањ где је карамел и покрити поклопцем. Динстати 5 минута да испари течност. Додати на крају ванилин шећер. Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, уље, корицу лимуна, јогурти и све добро изједначити. Плех обложити пек папиром, па на дно сипати карамел јабуке и одозго тесто. Пећи на 200 степени 45-50 минута. Охладити и изврнути колач на послужавник.